Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Trøndelag Innherred Inderøy

Kirketaoverdag

  • Sakshaugvegen 29, Inderøy
  • +47 92296950
  • 27. september 2019
  •  /  9:15
  • (1 Upcoming Dates)
Overview

Barn formidler kirken!

Fredag 27. september er det barn og ungdom fra Inderøya som tar over Sakshaug gamle kirke. Med sitt blikk vil de fortelle kirkens lange historie gjennom omvisninger, tablå, musikk, utstilling med mer. Detaljert program kommer!

Bakgrunn:
For å få nye generasjoner til å bli engasjert i frivilligheten og i museumsvirksomhet, har Fortidsminneforeningen på Inderøya en nytenkende satsning under feiringen med å la barn og unge i nærmiljøet ta over formidlingen av kirken.

Ung medvirkning i utviklingen av formidlingstilbudene ved Fortidsminneforeningens eiendommer er en satsing for foreningens museumsdrift. Barn og unge ses på som en ressurs som kan bidra til lokalt engasjement og involvering – og nytenkning som utvikler publikumstilbudet ved våre kulturhistoriske eiendommer. Inspirert av «Takeover Day» i England, der barn og unge gis muligheten til å ta over den besøksrettede driften av kulturhistoriske eiendommer og museer, skal 835-årsfeiringen ved Sakshaug gamle kirke ha barn og unges Kirketaover-dag fredag 27. september.

Dette er et pilotprosjekt i Fortidsminneforeningen der barn og unge fra 1. klasse til videregående ved Akset kultur- og skolesamfunn sammen med den lokale kulturskolen er engasjert i å lage program, slik de selv ønsker det. Barna skal være skapere av dagen og forme innholdet. Det er alt fra å sette opp spennende tablåer, formidle kirken ut fra sitt perspektiv, bake flatbrød, spille konserter og lage egen tegneutstilling.

Målet med Taoverkirke-dagen er at barn og unge på Inderøy skal få kunnskap om og eierskap til Sakshaug kirke som kulturminne og lokal kulturarena, samtidig som det gir Fortidsminneforeningen fornyet formidling og metodikk til inspirasjon for våre øvrige 41 eiendommer.

  • Last Updated: 22.08.2019
  • Source: Innherred Reiseliv
Dates

fr. 27. september 2019 9:15 14:30

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Kirketaoverdag
Your Recently Viewed Pages