Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Trøndelag Grong

Kitekurs i Grong, Grong Skisenter

Overview

Grong – med Gjeitfjellet på 760 meter. Trøndelag nest største skisenter og Nord-Trøndelag største. 3 timer med tog eller bil fra Trondheim og 2 timer i bil fra Namsos. Her har vi tilgang til flere ulike områder som egner seg for kiting, og vi kan derfor tilpasse kurslokasjon til vindretning og vindstyrke. Pris per deltager 3000,-

Har du lyst til å prøve snøkiting?

Dette er det perfekte kurset for deg som ønsker å lære snøkiting. Vi starter dagen med basis trening i bruk av snøkite. Andre og tredje del dekker snøkiting med ski/snowboard. Dette er kurset hvor du vil lære å kunne snøkite på egenhånd. Vi vil dekke både sikkerhet, vind, launch- og styring av kite, pakking av kite og gjennomgang av snøkiting med ski på en trygg måte.

Her kjøper du plass på kitekurs på Grong Skisenter – Børgan vinter 2018. Dette er kun for kursplassen som går fredag kveld, lørdag og søndag. Evt. overnatting bookes utenom. Infomail sendes før kurset. Grong Skisenter ligger rett ved E6 og er Trøndelags nest største skisenter og Nord-Trøndelagds største. Her har vi tilgang til flere ulike områder som egner seg for kiting, og vi kan derfor tilpasse kurs lokasjon til vindretning og vindstyrke. Vi bruker snøscooter for å frakte kiter og vårt utstyr opp til vår lokasjon. Vi tar ski heisen opp til toppen av Gjeitfjellet, og ski inn til hvor vi skal kite.

Dette er det perfekte kurset for deg som ønsker å lære snøkiting. Vi starter dagen med basis trening i bruk av snøkite. Andre og tredje del, dekker snøkiting med ski.

Kursprogram

Fredag: Vi møtes presis kl. 18:00 på vårt kurs rom i Grong Skisenter café. Vi går gjennom grunnleggende teori, sikkerhet, utstyret som skal brukes og hvordan helgen blir lagt opp.
Lørdag: Oppmøte i cafeen kl 09:30 for felles avreise til dagens spot. Vi tar heisen opp til på Geitfjellet, og ski inn til vår kite spot. Her er det greit med enten randoné eller langrenn ski (bytte til slalom ski ved lokasjon. Våre kiter, sekker og slalåmski (om du velger langrenn ski ti å gå med) blir kjørt med snøscooter frem til dagens spot. Denne dagen er det fokus på pakking av kite, launch- og styring av kiten, hvordan legge den sikkert ned, sammenpakking av kiten i mye vind samt sikkerhet. Om nivået til deltakerne tillater det vil man kunne starte med ski/snowboard mot slutten av dagen. Dagen avsluttes tilbake på Grong Skisenter ca kl 16:00
Søndag: Oppmøte på Grong Skisenter Café kl 09:30 for felles avreise til dagens spot. Søndagen brukes til å fortsette der man slapp lørdagen. Noen vil ha behov for å øve noe mer med kite før de tar på ski/snowboard, mens andre vil trene på å kjøre frem og tilbake, snu, krysse mot vinden. Vi tilpasser til deltakernes nivå og gir veiledning. Dagen avsluttes tilbake på Grong Skisenter Café. ca kl 1600
-Forandringer kan oppstå; instruktøren vil holde dere oppdatert.

Eventuell overnatting

Overnatting er ikke inkludert i prisen. Bestilling av dette gjøres til Grong Skisenter. Kontakt info: post@grong-skisenter.no eller 74 33 03 40 eller daglig leder Ola på 934 54 606

Hva trenger du ha med

Tundra Tours stiller med kiter, trapes til alle. Ut over dette må kursdeltagerene som et minimum ha med seg gode og varme vinterklær, egne ski, staver, hjelm og snøbriller/slalåmbriller. En varm dunjakke til pausene kan være lurt, samt varme og høye vintersko. Slalåmbriller/solbriller er en fordel. Ta med egen lunch og thermos med varm drikke.

Vindgaranti

Været på fjellet kan vi ikke gjøre så mye med, men for å sikre fornøyde kurselever tilbyr vi gratis plass på et annet kurs om det ikke skulle være mulig å fly kite i løpet av helgen.

Utstyrs tilbud

Alle kursdeltagere vil få utdelt et gunstig tilbud på utstyr av samme type som er brukt på kurset. Det brukes Ozone Access foil kiter på kurset. Instruktøren er tilgjengelig for å komme med anbefalinger som passer hver enkelt deltakers behov. Tundra Tours selger mange ulike merker og modeller som har ulike bruksområder.

Aldersgrense

Vi har kursdeltagere fra 14 – 70 år så kiting passer for alle. For deltagere under 18 år trenger vi skriflig samtykke fra foresatt, og er deltageren under 16 år må det være en voksen med på kurset. Nedre grense for helgekurs er 14 år.

For at kurset skal gjennomføres må  det være et minimum på 2 deltakere påmeldt på dags kurset. Mail blir sendt ut før kurset med utfyllende info og oppdatering på deltakere og instruktører.

Ansvarlig
Kursansvarlig hos Tundra Tours er Bernard “Bernie” O’Sullivan. Alle praktiske spørsmål vedrørende kursene rettes til Bernie på 97101130 eller bernie@tundratours.no.

  • Last Updated: 22.02.2018
  • Source: Visit Namdalen
Dates

fre 23. mars 2018

lør 24. mars 2018

søn 25. mars 2018

See All
Kitekurs i Grong, Grong Skisenter
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad