VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Eastern Norway Viken JEVNAKER

Kjøkkenhagekurs

Overview

Design og planlegging av kjøkkenhagen din
Lyst til å starte med kjøkkenhage – eller bli bedre til å dyrke grønnsaker?
På dette kurset skal vi lære om hvordan anlegge og drive en (økologisk) kjøkkenhage, uansett om det er to kvadratmeter eller to mål.

Vi starter med en gjennomgang av jordens sammensetning og hvordan å berike jorda over tid med kompost og naturlig gjødsel. Så snakker vi om alle mulige grønnsaker og frukt som kan/vil trives i Norge og hos deg. Vi snakker om luking, de forskjellige kravene alle frø og småplanter stiller og hvordan man kan stelle dem. Vi går gjennom hva som må startes som småplanter inne og hva som kan såes ute med en gang. Vi introduserer oldeforeldrenes vekstskifte som en måte å unngå sykdommer og få en større innhøsting. Og vi snakker om plassering og design av kjøkkenhagen. Selvfølgelig skal vi ha mye fokus på hvordan du kan drive uten sprøytemidler og kunstgjødsel, eller sagt med andre ord, hvordan du kan drive etter økologiske prinsipper.

I løpet av dagen lager alle en egen plan/design for sin egen kjøkkenhage, hvor informasjonen blir integrert i en helhetlig plan for året. Selvfølgelig med hjelp fra oss! Dette kan være alt fra noen balkongkasser, eller et lite veksthus, til en kjøkkenhage på femti kvadratmeter.

Målet er at du skal komme hjem med kunnskapen om hvordan, og hva, du vil begynne å dyrke i din kjøkkenhage.
Vi skal selvfølgelig også ta en titt på kjøkkenhageplanene vi har her på Lizas Småbruk, vi tar en tur i veksthuset og i frukthagen for å se hvordan vi gjør det her, 450 meter over havet.

Kursdagen varer fra kl. 9:30 til ca. kl. 16:00, og det vil bli servert hjemmelaget lunsj, kaffe, kake og kjeks. Kurset holdes på Lizas Småbruk, som ligger i Jevnaker kommune, 1 time nord for Oslo. Kart og adresse. Det går tog fra Gjøvik/Oslo og flybuss fra Gardermoen (kl 8:05).

Pris: 1800 kr. per person.
Maks 12 deltakere.

Velkommen!

  • Last Updated: 04.11.2020
  • Source: Visit Innlandet
Dates

fr. 12. mars 2021 9:30 16:00

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Kjøkkenhagekurs
Your Recently Viewed Pages