Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Southern Norway Kristiansand

Klassikerklubb med Mirjam Kristensen hos Kristiansand Bibliotek

  • Rådhusgata 11, Kristiansand S
  • +47 38 12 49 10
  • 5. april 2018
  •  /  19:00
  • (1 Upcoming Dates)
Overview

VELKOMMEN TIL KRISTIANSAND BIBLIOTEKS NYE LESESIRKEL MED MIRJAM KRISTENSEN!

Har du lyst til å fordype deg i klassikerne i selskap med andre leseglade? Da ønsker vi deg velkommen til vår nye lesesirkel over 4 ganger. Forfatter Mirjam Kristensen har selv et nært forhold til klassikerne – samtidig er det mange titler hun lenge har tenkt hun burde lese. Nå har hun valgt ut 4 klassiske verk spesielt for denne lesesirkelen, og hun gleder seg til å diskutere og analysere disse verkene sammen med deg! Mirjam vil introdusere hvert verk kort, før praten begynner.

5. april prater vi om Forvandlingen av Franz Kafka. Gregor Samsa våkner en morgen og oppdager at han er forvandlet til et insektaktig udyr. Samsa er bare forvandlet på utsiden, ellers er han den samme. Men foreldrene og søsteren vemmes. Snart har Gregor gått fra å være «ham» til å bli «det». Fortellinga ble utgitt første gang i 1915. Boka regnes i dag som en klassiker i vestlig litteratur, og har kommet i en mengde utgaver og oversettelser. Den har også blitt omarbeidet til teateroppsetninger, filmer, tegneserier og annet. (Kilde: Dagbladet og Wikipedia).

Oppmøte i Kunsthallen, 4. etasje på hovedbiblioteket.

OBS. Dette er en klassisk lesesirkel som fordrer at deltakerne leser bøkene på forhånd.

Før du begynner å lese, anbefaler vi deg å sjekke ut disse tipsene http://krsbib.no/?page_id=10975.

Tidligere har vi lest Babettes Gjestebud av Karen Blixen.

Vi skal også møtes disse datoene:

Torsdag 3. mai: Daisy Miller (1881) av Henry James
Torsdag 31. mai: Flush (1933) av Virginia Woolf

Om Mirjam Kristensen:

Mirjam Kristensen (f. 1978) debuterte i 2000 med romanen Dagene er gjennomsiktige, og ble tildelt Tarjei Vesaas debutantpris. For De som er ute i regnværet (2001) mottok hun Sørlandets litteraturpris. Siden kom de kritikerroste romanene En ettermiddag om høsten (2006) og Et rikt liv (2009). For Et rikt liv ble Kristensen nominert til P2-lytternes romanpris og Sørlandets litteraturpris. Kristensen har mottatt Bjørnsonstipendet og Amalie Skram-prisen, og bøkene er oversatt til tysk og fransk. Jeg har ventet på deg er hennes femte roman, for denne ble Kristensen nominert til Sørlandets litteraturpris 2015. (Kilde: Forlaget Oktober).

  • Last Updated: 13.03.2018
  • Source: Visit Kristiansand
Dates

tors 5. april 2018 19:00 20:30

See All
Klassikerklubb med Mirjam Kristensen hos Kristiansand Bibliotek
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad