VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Rogaland STAVANGER

Klassikerlørdag: Jens Zetlitz, «Glædens muntre Sanger»

  • Sølvberget bibliotek og kulturhus, Sølvberggaten 2, Stavanger
  • +47 51507465
  • 20. februar 2021
  •  /  12:00
  • (1 Upcoming Dates)
Overview

Klassikerlørdag: Jens Zetlitz, «Glædens muntre Sanger»

Vi markerer at det er to år siden åpningen av Kiellandsenteret med et tilbakeblikk på den eldre rogalandslitteraturen. Jens Zetlitz var dikterprest og opplysningsmann, kjent for sine drikkeviser, salmer og opposisjonelle dikt. Han ble født i Stavanger i 1761, gikk på skole i Bergen og flyttet etter hvert til København for å studere teologi. Her var han en del av Det Norske Selskab, hvor han fikk tilnavnet «Glædens muntre Sanger», takket være populære drikkeviser som Til Livets Lykke blev Druen til og Mit fulde Glas. Zetlitz regnes som Stavangers første store forfatter, og huskes kanskje best i dag for sin hyllest av livets enkle gleder gjennom diktet «Mine Længsler». Vi har invitert forfatter og nordist Terje Torkildsen til å gi oss en innføring i hans liv og virke.

Nå tilbyr vi billetter til 50 kroner som garanterer at du får plass på våre mest populære arrangement. En uke før ett arrangement starter, legger vi ut de resterende som gratisbilletter. For mer informasjon: sølvberget.no

Sølvberget følger Helsedirektoratets retningslinjer for arrangementer. Som ansvarlig arrangør må vi vite hvem som er til stede på aktiviteter og arrangementer. Du må alltid forhåndsbestille billetter på sølvberget.no. For å sikre rask smittesporing, må alle billetter være registrert med navn på den enkelte deltaker.

  • Last Updated: 20.01.2021
  • Source: Region Stavanger
Dates

lø. 20. februar 2021 12:00

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Klassikerlørdag: Jens Zetlitz, «Glædens muntre Sanger»
Your Recently Viewed Pages