VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
close
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Rogaland STAVANGER

Klassikerlørdag: Ngugi wa Thiong'o - litteratur i opprør

  • Sølvberget bibliotek og kulturhus, Sølvberggaten 2, Stavanger
  • +47 51507465
  • 30. oktober 2021
  •  /  12:00
  • (1 Upcoming Dates)
Overview

Kenyanske Ngugi wa Thiong'o har i en årrekke vært favoritt til å vinne Nobelprisen i litteratur for sitt forfatterskap, og han regnes som en av de mest sentrale og hardtslående stemmene i afrikansk litteraturhistorie. Han har gjennom en lang karriere skrevet skuespill, romaner, novellesamlinger, barnebøker og memoarer. Tonje Vold er litteraturviter ved Universitetet i Oslo og har blant annet skrevet «Å lese verden. Fra imperieblikk og postkolonialisme til verdenslitteratur og økokritikk» (2019). 

Kenyanske Ngugi wa Thiong'o har i en årrekke vært favoritt til å vinne Nobelprisen i litteratur for sitt forfatterskap, og han regnes som en av de mest sentrale og hardtslående stemmene i afrikansk litteraturhistorie. Han har gjennom en lang karriere skrevet skuespill, romaner, novellesamlinger, barnebøker og memoarer. Flere av romanene hans foreligger i norsk oversettelse, og nå i vår kom også debutromanen «Ikke gråt, barnet mitt» (1964).
Bøkene hans er fortellingen om hjemlandets blodige frigjøring fra kolonimakten Storbritannia på sekstitallet, og om maktkamper og politisk uro som fulgte i kjølvannet av uavhengighetskampen.  Ngugi wa Thiong'o har selv opplevd å bli forfulgt og fengslet for sin regimekritikk, og lever i eksil i USA.

Tonje Vold er litteraturviter ved Universitetet i Oslo og har blant annet skrevet «Å lese verden. Fra imperieblikk og postkolonialisme til verdenslitteratur og økokritikk» (2019). Boken tematiserer makt, motstand og frigjøring, nasjonal identitet og rasisme, kanon og avkolonialisering gjennom lesninger av litteratur fra Afrika.
 
Sølvberget følger Helsedirektoratets retningslinjer for arrangementer.
Som ansvarlig arrangør må vi vite hvem som er til stede på aktiviteter og arrangementer. Du må alltid forhåndsbestille billetter på sølvberget.no. For å sikre rask smittesporing, må alle billetter være registrert med navn på den enkelte deltaker. 

  • Last Updated: 07.07.2021
  • Source: Region Stavanger
Dates

lø. 30. oktober 2021 12:00

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Klassikerlørdag: Ngugi wa Thiong'o - litteratur i opprør
Your Recently Viewed Pages