Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Stavanger

Klassikerlørdag: Stefan Zweig

Overview

Stefan Zweig - den fortapte europeer. Østerrikeren Stefan Zweig (1881-1942) var forfatter, verdensborger og intellektuell superstjerne i sin tid.

Stefan Zweig - den fortapte europeer
Østerrikeren Stefan Zweig (1881-1942) var forfatter, verdensborger og intellektuell superstjerne i sin tid. Han var en produktiv forfatter og er kjent som forteller, essayist, lyriker, biograf og dramatiker. Mange av tekstene hans har blitt filmatiserte, blant annet er Wes Andersons The Grand Budapest Hotel fra 2014 sterkt inspirert av Zweigs forfatterskap. Etter nazistenes maktovertakelse i 1933 ble han tvunget til å forlate hjemlandet, og levde et omflakkende liv i eksil i Europa og Sør-Amerika. Forfatteren tok sitt eget liv i 1942, i fortvilelse over den politiske utviklingen i Europa.


Øystein Vidnes er forfatter og litteraturviter og har oversatt Zweigs mest kjente skjønnlitterære verk Sjakknovelle og andre tekstar. Tekstene i samlingen er skrevet på tyve- og trettitallet, og med unntak av Sjakknovelle utgis de nå for første gang på norsk.

Arrangementet er en del av Norsk Sakprosafestival, og finner sted i Salongen i fjerde etasje.

Gratis inngang.

  • Last Updated: 31.07.2019
  • Source: Region Stavanger
Dates

lø. 23. november 2019 12:00 13:00

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Klassikerlørdag: Stefan Zweig
Your Recently Viewed Pages