VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Møre og Romsdal ÅLESUND

Klaver og Kvartett - Mozart & Schumann Ålesund Kammermusikkfestival 2021

Overview

Mozart skrev denne B-dur kvartetten i 1784. Første satsen, i 6/8-dels takt, hvor hovedmelodien er mye treklangsbasert over tonika og dominant akkorder, som kan gi assosiasjoner til hvordan melodier med jakthorn tradisjonelt bygges opp. Derav det senere tilnavnet, Jaktkvarteten, på dette verket. Selv om vi i Ålesund ikke har spilt denne kvartetten før, er dette en av Mozarts mest spilte kvartetter, og hvis musikk figurerer i en rekke filmer (Star Trek, The Royal Tenenbaums, The Adventures of Huck Finn m fl)

Robert Schumann skrev sin klaverkvintett i 1842, med urfremføring året etter. Dette verket var revolusjonerende i sin instrumentasjon og satte sin musikalske karakter på klaverkvintetten i den romantiske æra og er blitt stående som et av Schumanns fineste verk og et av de sentrale kammermusikkverk fra det 18.århundre. Selv om 2.satsen har karakter av en sørgemarsj, er denne som en kontrast til de øvrige satsene som overordnet er sprudlende og ekstroverte. Schumann skrev verket intenst over bare noen uker, og var tilegnet som en kjærlighetserklæring til sin kone, klavervirtuosen Clara Schumann.

  • Last Updated: 06.05.2021
  • Source: Geirangerfjord - Ålesund & Sunnmøre
Dates

to. 2. september 2021 19:00 20:15

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Klaver og Kvartett - Mozart & Schumann Ålesund Kammermusikkfestival 2021
Your Recently Viewed Pages