Dynamic Variation:
Book
Norway Now
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Southern Norway Arendal

Knut Reiersrud og Iver Kleive til Arendal Kulturhus

  • Sam Eydes plass 2, Arendal
  • 8. mars 2017 - 8. mars 2017
  •  /  19:00 to 23:59
  • (1 Upcoming Dates)
Overview

Med utgangspunkt i norske folketoner og salmer har gitarist Knut Reiersrud og organist Iver Kleive lagt til en ny dimensjon til tradisjonell kirkemusikk.

Opplev musikken fra den kritikerroste triologien; «Blå Koral» (1991), «Himmelskip» (1996) og «Nåde over nåde» (2006). Denne «Domkirketriologien» er bygd på gamle norske folketoner og salmer samt egne komposisjoner.

La deg begeistre av mangfoldet og særpreget i disse vakre melodiene. Nyt kontrastene mellom det lavmælt nære og det voldsomme sterkere, framført i spennende samspill mellom to av Norges fremste musikere.

Albumet «Blå Koral» fra 1991, som for alltid forandret norsk kirkemusikk, har solgt nærmere 40 000 fysiske eksemplarer og runder nå 25 år. Den egenartede måten å fortolke salmemelodier på representerer et særegent uttrykk for 1900-tallets clash mellom afro-amerikanske tradisjoner og europeisk sakralitet. «Blå Koral» vant Spellemannsprisen det året i kategorien åpen klasse.

Albumet ble innspilt i Odense Domkirke og var starten på et unikt samarbeid mellom organisten Iver Kleive og gitaristen Knut Reiersrud. Det har resultert i flere oppfølgere: «Himmelskip» (1996) og «Nåde Over Nåde» (2006), foruten to utgivelser der de to «koralrevene» samarbeider med Povl Dissing: «Den signede dag» (2001) og «Som den gyldne sol» (2013).

I tillegg til de mange utgivelsene har mange hundre konserter i Norge, Danmark, USA, India, Pakistan, Sør-Afrika og de fleste europeiske land fulgt i kjølvannet av «Blå Koral». Og avslutnings-soundtrack’et til åpningsseremonien for vinterolympiaden på Lillehammer i 1994, hentet fra plata, har for alltid brent seg fast i den norske folkesjela

I januar 2016 spilte duoen i Bærum Kulturhus for nesten fullt hus. Produsent Arvid Wam Solvang hadde følgende å si om konserten: «Konserten var utrolig bra, og fungerte utrolig fint i kulturhus, i stedet for i kirke. Det ble nesten enda bedre, da Iver Kleive også blir en del av scenebildet, i stedet for å sitte oppe på galleriet ved kirkeorgelet.»

Nå kommer duoen til Arendal Kulturhus!

  • Last Updated: 15.02.2017
  • Source: Arendal Turistkontor
Dates
onsdag 8. mars 2017

See All
Click to activate
Arendal, Norway
The latitude and longitude
58° 27' 37" N / 8° 45' 53" E
Knut Reiersrud og Iver Kleive til Arendal Kulturhus
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad