VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Rogaland STAVANGER

Knut Riisnæs kvartett

Overview

Vi gleder oss til et altfor sjeldent besøk når vi innleder oktober med Knut Riisnæs og hans kvartett. Saksofonisten Knut Riisnæs er en av landets aller fremste og mest respekterte musikere. Riisnæs som medvirket på sin første innspillinger i 1967, da med artister som Wenche Myhre, Egil Kapstad og Terje Rypdal mens han drøyde til 1982 før han debuterte som soloartist med plata «Flukt» i 1982 som han også mottok Spellemannprisen for.

Vi gleder oss til et altfor sjeldent besøk når vi innleder oktober med Knut Riisnæs og hans kvartett. Saksofonisten Knut Riisnæs er en av landets aller fremste og mest respekterte musikere. Riisnæs som medvirket på sin første innspillinger i 1967, da med artister som Wenche Myhre, Egil Kapstad og Terje Rypdal mens han drøyde til 1982 før han debuterte som soloartist med plata «Flukt» i 1982 som han også mottok Spellemannprisen for. Han står også bak en av norsk jazz` beste innspillinger i 1992 «Knut Riisnæs – Jon Christensen feat. John Scofield and Palle Danielsson» 

I fjor var Knut Riisnæs igjen i studio og resultatet ble nok en kritikerrost utgivelse gjennom «The Kernel» hvor han har med seg sin faste kvartett bestående av pianisten Anders Aarum, bassisten Jens Fossum og trommeslageren Tom Olstad. Låtene på The Kernel  som er Riisnæs sitt niende album i eget navn er skrevet av Riisnæs, Aarum og Fossum, i tillegg til låter gjort av bl.a. Wayne Shorter, Cedar Walton og Horace Parlan. Musikken kan plasseres innenfor et slags «Blue Note»-landskap og i be-bop-jazzen, en kan forvente fin blues, nydelige ballader, delikat samspill og sterke solistiske prestasjoner.  

Alt ligger til rette for en veldig fin jazzklubbkveld på Spor 5 med tenorsaksofonen til Riisnæs stiller i front backet av sin utmerkede og samspilte kvartett. 

Besetning;

 Anders Aarum, piano

Jens Fossum bass

Tom Olstad trommer

Knut Riisnæs saxofon

  • Last Updated: 15.06.2020
  • Source: Region Stavanger
Dates

to. 1. oktober 2020 20:00 22:30

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Knut Riisnæs kvartett
Your Recently Viewed Pages