Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Eastern Norway Åsnes

Kommentarfeltet

Overview

En kammeropera som bygger på virkelige uttalelser fra nettaviser, blogger og sosiale medier kommer nå til Flisa. Teksten er hentet fra faktiske kommentarfelt, og musikken er iørefallende og fungerer som et perfekt bakgrunnsteppe for alt som skal ut av disse menneskene. Forestillingen har vært en suksess siden urpremieren på Trøndelag Teater i 2015.

Samtidsoperaen «Kommentarfeltet» tar for seg – nettopp kommentarfeltene – på sosiale medier. Forestillingen skaper alltid stort engasjement blant publikum - det virker som om dette er et tema vi har behov for å bearbeide. Sammen. Ansikt til ansikt og ikke på nett. Konserten er for publikum i alle aldre.

 

Vi kjenner oss igjen

I operaen «Kommentarfeltet» møter vi Tim Arthur, som sitter i kjelleren sin, kaller seg "Thai-Prinsen" på nett, og skriver om hvor mye deiligere thaidamer er enn norske damer. Han er en ivrig følger av bloggen til Sprudlemamma, som blogger om sunne oppskrifter og perfekte barn. Sprudlemamma er gift med Biologen Tor, som legger ut innlegg om hvordan man skal verne om norsk natur. Ufrivillig blir bloggen hans et arnested for debattanter med nazisympatier, deriblant nettrollet Hege Mari, som elsker å skrive negative kommentarer til de nevnte bloggerne og sette i gang hissige debatter.

Snakket i kommentarfeltet er gjenkjennelig for oss alle, og i anmeldelsene etter premieren kunne en lese: - vi ler høyt gjennom hele forestillingen. Vi ser med skjeve øyne på oss selv, og dermed kan vi le av og med rollefigurene og oss selv. Likevel er det med en sur bismak, fordi folk faktisk sier og oppfører seg så ille som det verste vi får høre fra Hege Mari, og hvem av oss har ikke vært på nippet å bli frekk der vi sitter «anonymt» bak tastaturet? Hvem har ikke som Tim Arthur lurt på hvorfor vi ikke får noen likes for noe som er viktig for oss? Se meg, for faen!»

 

«Kommentarfeltet»

Kammeroperaen er skrevet av duoen Marianne Meløy og Trygve Brøske (Brøløy). Operaen bygger på blandingen av en gjenkjennelig tekst som baserer seg på virkelige ytringer i diverse kommentarfelt og gjennomkomponert, ny operamusikk. Dette viser seg å fungere ypperlig, og viser at behovet for å behandle denne tematikken er stort. Klassekampen skrev i sin anmeldelse at duoen Brøløy hadde truffet blink med den kunstneriske uttrykksformen.

Operaen hadde premiere på Trøndelag Teater under Trondheim Kammermusikkfestival høsten 2015. siden er operaen bl.a. oppført i Operaen i Kristiansund, Operaen i Nordfjordeid, Stanvikfestivalen, Vinterlarm i Meldal, Oslo Operafestival, Vårt Hjem - Steinkjer, Røstad Scene – Levanger og på Café Rampa – Hommelvik. Neste stopp er Rådhuskinoen på Flisa.

Sprudlemamma og Thai-prinsen 

I operaen stifter vi bekjentskap med Sprudlemamma (Isa Katharina Gericke), som driver en matblogg hvor hun presenterer sitt perfekte sukkerfrie liv. Og med streng og sur stemme forteller barna at de ikke får spise bollene før hun har tatt bilde av dem. Hun har mange følgere som sender blinke-smileys når hun legger ut sine idylliske bilder og fortellinger fra familielivet.

Thaiprinsen (Torstein Fosmo) er en av følgerne til Sprudlemamma, og hans mobbeoffer fra barndommen, Hege Mari (Maija Skille), slår tilbake mot ham på nett. Det begynner med kommentarer om hans dysleksi (og han synger med skrivefeil) og ender i kvalmende sjikane.

 

Fakta: 

Tittel:                               Kommentarfeltet

Komponist:                      Trygve Brøske

Tekstforfatter:                  Marianne Meløy

Regi:                                Øyvind Brandtzæg/ Marianne Meløy

Sjanger:                           Kammeropera

Uroppføring:                     22. September 2015 på Trøndelag Teater under Trondheim Kammermusikkfestival

Besetning:                        8 operasangere

                                         Pianist

Varighet:                           Ca. 50 minutter

Medvirkende:                   Sangere: Isa Katharina Gericke, Maija Skille, Torstein Fosmo, Andreas Elvenes, Eline Korbi Kolstad, Therese Khachik, Trygve Misvær og Endre Aaberge Dahl.       Pianist Trygve Brøske

  • Last Updated: 09.10.2019
  • Source: Visit Hedmark AS
Dates

lø. 9. november 2019 18:00 20:30

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Kommentarfeltet
Your Recently Viewed Pages