Dynamic Variation:
Book
Norway Now
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Eastern Norway Lillehammer

Konsert: Shit City på Stift

Overview

Shit City, bestående av fem Lillehamringer, en Stjørdaling og en ivrig trommis fra Bjerkvik, debuterte med brask og bram i mai 2007 med skiva "God Bless Our Home". Bandet hadde i ca. et år før plateutgivelsen vært et sagnomsust liveband på alle Oslos rockescener, og når Mormones gutta Morten Lunde (gitar) og Simen Jeistad (gitar og trommer) sluttet seg til rekkene utviklet det som var et lovende countryrockband seg til en eksplosjon av kraft og spilleglede som få norske band kan matche.

Shit City består foruten de nevnte herrer av Gorm Møller (gitar / vokal / låtskriver) Jan Erik Kraabøl (pedal steel), Lars Erik Larsen (bass og sjelfull vokal), Kjetil Teigen (perkusjon) og Kenneth Simonsen (trommer). På debutplaten bidro også Ingrid Olava med flotte vokalharmonier og piano, men hun har senere forlatt bandet til fordel for en solokarriere.

"God Bless Our Home" fikk en rekke strålende kritikker da den ble gitt ut, og med terningkast 6 i Spirit, terningkast 5 i Dagbladet og Natt & Dag pluss en masse andre godord fra folk som har greie på det, ble bandet virkelig lagt merke til. Sommeren 2007 førte med seg triumferende opptredener på bl.a. Øya- festivalen og Down On The Farm, samt flere svette og intense klubbkonserter Norge rundt.

Shit Citys forkjærlighet for band som Allman Brothers Band, Grateful Dead, Flying Burrito Brothers, Lynyrd Skynyrd, Marshall Tucker Band, Creedence Clearwater Revival og The Band er selvfølgelig lett å identifisere, men disse sju kara tilfører også noe helt eget til en sjanger som mange har prøvd seg på i Norge, men som få har mestret. Mye av dette skyldes vokalist Gorm Møllers sterke låtmateriale, enorme tilstedeværelse og rå vokalkraft, men man må også gi hønnør til en gruppe musikere som kan spille skjorta av de fleste andre som lefler med countryrock og americana i fjøslandet vårt.

I januar 2008 ble "God Bless Our Home" spellemannsnominert i klassen for årets beste countryplate, og dette var på mange måter en verdig avslutning på et år som for alvor hadde fått Shit City inn i folks bevissthet. 2008 forløp videre med flere bunnsolide klubbkonserter, opptreden på Countryfestivalen på Vinstra, oppvarming for Drive-By Truckers på Rockefeller og ikke minst skriving og innspilling av nytt låtmateriale som etterhvert resulterte i Welcome to Shit City i 2012, på Jansen Plateproduksjon.

Den platen byr også på et par komposisjoner av Morten Lunde; den rølpete Steve Earle-aktige "Portuguese Harbor" og den nydelige soullåta "Still Alive". Sistnevnte sunget med rørende innlevelse av Lars Erik Larsen (Lillehammers egen Gil Scott Heron?). Den nye platen byr altså på en del nye impulser, større variasjon, innslag av soul, mindre country, mer rock og en gruppe musikere som har blitt så samspilt at de begynner å vokse frem som et unikt band i norsk sammenheng.

For å sitere Authorized Rock N' Roll Dealer Egon Holstad: "Live skjer det ikke at ikke Shit City er fantastiske!" Nemlig. Første (og siste?) anledning til å se Shit City i Lillehammer i år blir altså på Stift 3. november!

Konsertstart kl 22:00
Billetter 160(student)/210,- inkl. avgift
https://tikkio.com/tickets/3284-shit-city

_________
Sagt om "God Bless Our Home":
"Bare Shit City holder seg unna små privatfly, kan de få en lang karriere som norske sørstatsrockere. Ramblin´ Men indeed" Tom Skjeklesæther

"God Bless Our Home er en stilstudie i countryrock og en kruttfengende kubjelledrevet tidsmaskin. Gud velsigne dem. Alle sammen." 6/6 Spirit

"Shit-bra! Dette er en plate som oser av spilleglede" 5/6 Nordlys

"Rocka Bygdefest!" 5/6 Dagbladet

"Shit City setter Norge på countrykartet. Måtte de leve evig!" 5/6 Natt & Dag

"Tøff og skakk countryrock som lukter øl, whisky og sigarettsneiper." 4/6 Aftenposten

"Ai! Dette er skikkelig god countryrock. En utmerket albumdebut fra et Lillehammer-band som teller 8 stykker! Røttene ligger i sen 60-talls-countryrock. Med band som The Allmann Brothers Band (ikke minst dem!), The Byrds og Flying Burrito Brothers (Gram Parsons). Men de er sikkert også inspirert av 70-talls band som The Eagles, Poco og Ozark Mountain Daredevils og 80-talls band som Jason & The Scorchers, The Long Ryders og The Beat Farmers." 5/6 Tromsø Byavis

"Platen er lyden av folk som kan mye om musikk, og som koser seg med musikken de lager" 5/6 GD

  • Last Updated: 20.08.2017
  • Source: Kulturnett Oppland
Dates

fre 3. november 2017 22:00

See All
Konsert: Shit City på Stift
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad