Dynamic Variation:
Book
Norway Now
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Eastern Norway Follo Ås

Konsert: Unni Wilhelmsen

Overview

Musikk: Unni Wilhelmsen - Ås kommune

Unni Wilhelmsen er en av vår tids viktigste låtskrivere, og en fantastisk sanger. 

Og nå kommer hun til Ås kulturhus!

 

Da Wilhelmsen slo gjennom i 1996 med debutalbumet «To Whom It May Concern» (Polygram) ble hun en viktig formidler av en sjanger som tidligere hadde vært nærmest urørt i platesammenheng i Norge, en sjanger som i dag har fått bredt feste i norsk populærmusikk. Låta "Won't go near you again" fra debutalbumet – et album som også gav henne Spellemannspris for årets album og årets kvinnelige artist – fikk et nytt oppsving i 2006, da den igjen dukket opp med topp-plasseringer på VG-lista. Hun ble også gjenoppdaget igjennom sin deltakelse i fjorårets sesong av seersuksessen "Hver gang vi møtes" på TV2, som blant annet har resultert i Norgesturné sammen med Henning Kvitnes i mars 2017. Siden høsten 2013 har Unni Wilhelmsen vært fast medlem av Di Derre. 

 

Unni Wilhelmsen reiser konstant rundt på oppdagelsesferd i Norge med gitarene og de selvskrevne låtene og spiller for folk. Hun spiller på bitte små, norskdesignede gitarer med forsterker, på akustiske gitarer, på sølvskimrende elgitarer med vreng og ekko, eller på piano. Konsertpublikummet er de første som får høre ferske låter eller coverversjoner av sanger Unni har hengt seg opp i.

 

Gjennom snart 1800 konserter og opptredener gjort det meste og jobbet med de fleste, men det er fremdeles intimformatet hun trives best i. Hun spiller helst på de trangeste, små stedene - hvor hun kan se ansiktene til alle som er der. Det er den næreste formen for akustiske konserter hun liker best. I tillegg til tekstene og musikken, får man gjerne høre historiene bak eller anekdoter om tilblivelsen. 

  • Last Updated: 23.08.2017
  • Source: Akershus Reiselivsråd
Dates

lør 14. oktober 2017 19:00

See All
Konsert: Unni Wilhelmsen
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad