Skip to main content
Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

Konsert med Full Earth // Support: Jazzprosessen

Mer info

Om Full Earth
Full Earth er navnet på det fremadstormende og eksperimentelle rockebandet Full Earth. Kvintetten slipper sitt 85 minutter lange debutalbum Cloud Sculptors, på det tyske labelet Stickman Records den 15. mars 2024 og blir å høre på både norske og europeiske klubbscener i 2024. 

Med en dyp forbindelse og kjærlighet til den minimalistiske musikktradisjonen, særlig Terry Rileys orgel og tape loop eksperimenter, tung fuzzrock ala Sleep, High on Fire og Elder og den elektroniske avant-gardemusikken, sirkler Full Earth-sfæren i bane rundt utfrika riff, soniske eksperimenter og støymusikk. 

Cloud Sculptors som er en slags abstrakt, mytologisk og psykedelisk beretning, består av seks gjennomarbeidete og produserte spor. Fire av dem er utstrakte, instrumentale, fuzztunge og sludga komposisjoner som aller strekker seg mot 20 minutters merket. Echo Tears og Weltgeist er to kortere orgelkomposisjoner inspirert av James Ferraro, Oneohtrix Point Never og Györgi Ligeti sine geniale bidrag til musikkhistorien. 
På Full Earths debutalbum forener inspirasjonskildene og referansene seg på en helhetlig, autentisk og vital måte. I 2024 skal Full Earth gjenskape Cloud Sculptors-universet i en intens og hypnotisk konsertopplevelse. 

Øystein Aadland - farfisa orgel, yamaha yc30 orgel, mellotron, synthesizer
Ask Vatn Strøm - gitarer
Simen Wie - bass, gitarer
Eskild Myrvoll - additional guitar, korg MS-20 synthesizer, noise
Ingvald Vassbø - drums, yamaha yc30 orgel
Foto: Thea Grant

Jazzprosessen er warm up for Full Earth denne kvelden!
Jazzprosessen spiller duggfrisk egenkomponert old-school jazzrock med fokus på det melodiske.

Bandet er godt kjent på Gjøvik der det har levert en rekke konserter siden oppstarten i 2019. Med fem medlemmers inspirasjon fra jazz, rock, pop, prog, country, latin og west coast byr bandet på en smeltedigel av melodiøs jazzrock fylt med snedige arrangementer og fin improvisasjon. Jazzprosessen gir ut ny EP i mars 2024, og viser en mer rocka og hardtslående side enn EP'en som ble sluppet i 2023!

Frode Paulsen - tenorsax
Ivar Farup – keyboard
Eivind Aakhus – gitar
Jens Erik Kjelstad – bass
Mats Nussbaum - trommer

Sist oppdatert: 04/24/2024

Kilde: Kulturnett Oppland

Sider du nylig har besøkt