Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Bergen

Konsert med Gåte

Overview

Dagen er kommet som mange har ventet på: Gåte er tilbake! 12 år etter at de ga seg, er det legendariske trondheimsbandet igjen aktuelle med ny musikk! 

Gåte har solgt mer enn 100 000 album, gått til førsteplass på VG-listen, og vært tildelt blant annet Spellemann- og Prøysenprisen. Hva blir det neste på deres andre etappe?

Gåte ble startet av søskenparet Sveinung og Gunnhild Sundli i 1999. De gjorde seg raskt bemerket med å kombinere norsk folkemusikk med eksplosiv og progressiv rock. Gjennom spektakulære konserter, to studioalbum, to EP-er og ett livealbum gjorde de stor suksess.

Søskenparet har en solid forankring i folkemusikken. Det er derfor naturlig for dem å fortsette å bygge musikken rundt gammelt tradisjonsmateriale. Samtidig har det meldt seg et behov for å skape noe helt nytt. Det nyskrevne materialet vil være sterkt inspirert av gammelt tradisjonsmateriale, slik at nytt og gammelt kan gå hånd i hånd og skli naturlig inn i et felles ”Gåte-univers”.

Gåte er derfor veldig glade og beæret over å kunne annonsere at de har fått med seg nåtidens folkemusikk-guru Knut Buen som tekstforfatter. Han er mest kjent som en av Norges fremste utøvere på hardingfele. Det som kanskje ikke er like kjent er at han også er en stor ordkunstner.

”Attersyn” er en EP med fire nye låter. To av dem er basert på middelalderballadene ”Venelite og Bergjekongen” og ”Rideboll og Gullborg”, og de to andre er nyskrevne låter med tekst av Knut Buen. Det nyskrevne materialet er blitt skapt i samarbeid med låtskriver Katrin Frøder. Gåte mener det nyskrevne materialet utvilsomt representerer en frisk og fornyet tilnærming til Gåtes særpreg og uttrykk, som de gleder seg til å utforske videre.

Når Gåte nå returnerer skal det ikke være noen tvil om at det er Gåte du hører når du hører det. Samtidig ønsker de å utvikle videre det som på mange måter aldri føltes fullbyrdet grunnet en brå slutt i 2006. Dette føles med andre ord like mye som en begynnelse, som en fortsettelse.

- fra www.bergenlive.no

  • Last Updated: 29.09.2017
  • Source: Bergen Reiselivslag
Dates

tors 8. februar 2018 19:00

See All
Konsert med Gåte
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad