Dynamic Variation:
Book
Norway Now
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Bergen

Konsert med Hellbillies

Overview

Gjennom tre tiår har Hellbillies markert seg som selve grunnfjellet i norsk rock. Rockefavorittene fra Ål i Hallingdal har i løpet av karrieren solgt plater til gull og platina, vunnet Spellemannspriser i fleng og reist ekvator rundt flere ganger i bandbussen, på vei mot konsertsaler, samfunnshus og festivaler. Idet Hellbillies slipper sitt ellevte studioalbum, låter bandet mer samspilt og energisk enn noensinne.

Det er knapt noen hemmelighet at hallingdølene er et fantastisk liveband; dette kan bevitnes av alle som har opplevd dem på konsert. Bandet låter så bra at tyngden og sounden får mye (og velfortjent) oppmerksomhet. Men det nye albumet er en påminnelse om at Haugenbrødrene også er glimrende låtskrivere.

Formfullendte og karaktersterke melodier, med et genuint musikalsk uttrykk, og kanskje det aller viktigste: evnen til å røre noe i lytteren, til å skape interne bilder. Hallingdal, Tennessee, Vestlandet eller Mississippi. Kjærligheten er like søt og savnet like sårt. Paletten er den samme, om nyansene varierer. At det denne gang kanskje er malt med en dypere blåfarge, kan være resultatet av levd liv og tilbakelagt strekning.

Hallingdølene har i lengre tid styrt mot et skitnere og mer rocka uttrykk, og den nye utgivelsen er nok ett steg i denne retningen. Dette gjenspeiles også i arrangementene. Fela og steelgitaren som har gitt flere av bandets tidligere album et streif av country har denne gang veket plassen for gitarer som ligger nærmere Keith Richards og The Rolling Stones.

Konserten på den intime Bastionen-scenen Bergenhus Festning blir deres største i Bergen så langt. Vær der! 

Support: Torgeir Waldemar Torgeir Waldemar Engen solodebuterte som 39-åring i 2014, etter en fortid i band som The Goo Men og Jake Ziah, og med sitt selvtitulerte debutalbum tok han både det norske folk og musikkpressen på sengen! Hans nye album «No Offending Borders» er ute nå, og får en fantastisk mottakelse med terningkast seks i Dagbladet der anmelder Øyvind Rønning konkluderer som følger: "Denne er det ikke mange som vil matche i år!" Albumet er et akustisk mesterverk, som snytt ut av øvingslokalet til en ung trubadur fra Laurel Canyon rundt 1970.

- fra www.bergenlive.no

  • Last Updated: 03.04.2017
  • Source: Bergen Reiselivslag
Dates

fre 25. august 2017 20:00

See All
Konsert med Hellbillies
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad