Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Bergen

Konsert med Silje Nergaard

  • Øvre Ole Bulls plass 3, Bergen
  • 55 21 50 60
  • 23. januar 2018
  •  /  20:00
  • (1 Upcoming Dates)
Overview

En mor i Afrika som venter på regnet. En kokosnøtt-selger i Italia. To gamle mennesker fra Korea som gjenforenes etter å ha elsket hverandre et langt liv. Det blir nye sanger av bildene i Siljes hjerte. I høst slapp hun albumet ”For You a Thousand Times”.

– Albumet handler om mennesker som berører meg. Noen av historiene er mine egne, andre er langt unna, men de treffer noe i meg. Som da jeg så et foto av det gamle ekteparet fra Korea som hadde vært adskilt i mange år, men hver eneste dag, hver eneste dag minst tusen ganger hadde de sendt hverandre et løfte om kjærlighet. Det var slik tittelen på plata ble til.

På sitt nye og 16. album har Silje Nergaard tatt steget inn i en ny og mer elektronisk verden. Her er varme, analoge keyboards på et fundament av elbass, her er funky trommer og afrikansk perkusjon.

Siljes band på albumet består av Andreas Ulvo (keyboard), Audun Erlien (bass) Sidiki Camara (perkusjon), Wetle Holte (trommer og perkusjon) Mathias Eick (trompet), Håkon Aase (fiolin) og Håkon Kornstad (saksofon).

Nergaard beskriver det nye albumet som en overdådig reise gjennom landskap som spenner fra tropisk hetebølge til norsk vinternatt. Vare og inderlige ballader avløses av suggererende rytmer, og inspirasjonen fra Afrika er tydelig. På reisene sine har Silje samlet lydbilder til det nye albumet: Kokosnøttselgeren som synger sitt salgsbudskap. Hennes egne skritt i snøen en kald norsk vinternatt. Hennes adoptivsønn Jonah som snakker den første tiden i Etiopia.

– Jeg har samlet på sterke øyeblikksbilder og skapt sanger av dem. Laget små historier om store ting. Flere av sangene handler om at vi er i omstendigheter bortenfor vår kontroll. Som krig, fattigdom, personlige tap. Det høres kanskje trist ut, men det er styrken, stoltheten og livsgleden til menneskene i disse historiene som inspirerer meg!

- fra www.bergenlive.no

  • Last Updated: 30.11.2017
  • Source: Bergen Reiselivslag
Dates

tirs 23. januar 2018 20:00

See All
Konsert med Silje Nergaard
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad