Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Bergen

Konsert med Vazelina Bilopphøggers

Overview

Totenrock-legendene Vazelina Bilopphøggers startet opp i romjula 1979 i brygghuset til trommis Arnulf Paulsen. Etter å ha deltatt på landsfinalen i Rocke-NM i 1980 kom singlene "Gi meg fri i kveld" og "Bilopphøggerboogie" samt suksessalbumet "24 timers service".

Mer enn 1 million solgte plater senere er Vazelina Bilopphøggers norsk showbusiness- og rockehistorie – og til stadighet et av landets mest populære partyband. I år fikk de tilogmed æren av å åpne lørdagen på hovedscenen på Øya-festivalen i Oslo. Verken mer eller mindre. Det sier litt om høggernes enestående posisjon.

Vazelinas 50-tallsinspirerte rock på Totendialekt har så til de grader gjort seg gjeldende i norsk populærkultur gjennom nesten fire tiår med bilopphøggermusikk på radio, revyscene og TV.

Aller mest applaudert ble de nok da de i år 2000 fikk sin egen julekalender på TV 2. Denne ble fulgt av over 800 000 seere - den største oppslutningen en TV-serie hadde hatt i løpet av kanalens 10 år! ”Hjulkalender” er sendt i reprise 2 ganger, begge med høyere seertall enn da den ble sendt første gang.

I flere etapper har Vazelina også hatt show på Chat Noir, Kapp og Dizzie Showteater – ofte kombinert med albuminnspilling og opptak til riks-TV. 

Bandet har mange spennende planer - både konserter, forestillinger og TV-opptredener. Vazelina Bilopphøggers vil altså i høy grad fortsette å sette sitt preg på det musikk- og show-Norge i årene som kommer.

- fra www.bergenlive.no

  • Last Updated: 12.10.2017
  • Source: Bergen Reiselivslag
Dates

fre 2. februar 2018 19:00

See All
Konsert med Vazelina Bilopphøggers
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad