VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
close
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Vestland BERGEN

Konsert på Troldhaugen: Urfremføring av «In Arduis»

Overview

Velkommen til verdenspremieren av «In Arduis». Verket er skrevet av Wolfgang Plagge og presenteres av komponisthjemmenes direktør Christian Grøvlen.

Wolfgang Plagge (f. 1960) er velkjent fra sitt mangeårige virke som komponist, utøver og musikkformidler. I 2021 har KODE hatt æren av å ha Plagge engasjert som årets første «huskomponist» i nysatsningen Følg verket. Gjennom året har Plagge komponert verket «In Arduis» – og publikum har fått bli med på ferden gjennom samtaler, workshops og digital formidling. «In Arduis» er latin for «I vanskelige tider», en tittel som nok kan gi gjenklang for mange etter den spesielle perioden vi alle har vært gjennom det siste halvannet året. 

Plagge ble kjent som vidunderbarn da han vant Ungdommens Pianomesterskap i 1971, bare 11 år gammel og debuterte som pianist året etter. Han studerte ved musikkhøyskolen i Hamburg, med Evgeni Koroliov i klaver og György Ligeti i komposisjon. I årene etter utdannelsen har Plagge manifestert seg mer som komponist enn pianist, selv om han har opprettholdt en utøvende virksomhet nasjonalt og internasjonalt. Plagge har til nå komponert mer enn 180 verker. Som komponist har han en omfattende produksjon med en verkliste som spenner fra liturgisk musikk til symfoniske verker. Hoveddelen består imidlertid av klaver- og kammermusikk.

Stykket «In Arduis» vil urfremføres av Christian Grøvlen, pianist og direktør ved KODEs komponisthjem. Grøvlen er direktør for KODEs komponisthjem siden 2020 og aktiv utøvende pianist. Grøvlen debuterte med Kringkastingsorkesteret i 2019 og med Operaorkesteret i 2020. Grøvlen er mottaker av Robert Levin Prisen, Léonie Sonning Talentpris og Statens Kunstnerstipend. 

Billetter og booking

Voksne: Kr. 290
KODE medlem, Venneforening, Studenter og Bergenskortet: Kr. 250
Barn: Kr 50

Ledige billetter selges også på Troldhaugen. Billetten inkluderer inngang til Griegs villa og besøk i museumsutstillingen.

  • Last Updated: 06.09.2021
  • Source: Visit Bergen
Dates

sø. 31. oktober 2021 13:00 14:30

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Konsert på Troldhaugen: Urfremføring av «In Arduis»
Your Recently Viewed Pages