VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Rogaland KARMØY

Kulturelt Smågodt- ALEKSANDER HAUGE- Fra Karmøy til New Bedford

  • Norheim Kulturhus, Hestmyrvegen 10, Karmsund
  • +47 52811660
  • 15. mars 2021
  •  /  19:00
  • (1 Upcoming Dates)
Overview

Kulturaktøren og musikeren Aleksander Hauge har en hovedrolle i historiefortellingen, og sammen med musiker Roger Pedersen presenterer han god lokal musikk.

Konserten handler om norske utvandrere som reiste til Amerika, rettere sagt til Fairhaven og New Bedford på jakt etter et bedre liv i perioden like før 1930 åra til nå. På slutten av 1920-årene begynte karmøybuen å bosette seg i Seattle og New York. Det var personer fra vest Karmøy, flest fra Åkrehamn, men også personer fra nord-Karmøy og mange fra Skudeneshavn, Ferkingstad og Vea som dro til Amerika.

De fleste som kom fra Karmøy til New Bedford var oftest del av et migrasjonsnettverk, og noen tok imot og inkluderte dem. Tønnes Rasmussen utvandret i 1929, og drev fiske og startet sin egen næringsvirksomhet. I dårlige tider garanterte han for mange karmøybuer inn til Amerika, skaffet dem arbeid og gav dem kreditt selv når banken sa nei.

Historien om utvandringen og personene som ble legender i Norge og Amerika er noe som fasinerer og interesser mange. De fleste som utvandret blomstret opp med arbeid og nye yrker, og samtidig hadde de god kontakt med sin hjemkommune.

Ansvarsfraskrivelse:
Kjøpte billetter refunderes ikke!

  • Last Updated: 08.01.2021
  • Source: Destinasjon Haugesund & Haugalandet
Dates

ma. 15. mars 2021 19:00

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Kulturelt Smågodt- ALEKSANDER HAUGE- Fra Karmøy til New Bedford
Your Recently Viewed Pages