Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Eastern Norway Oslofjord Hvaler

Kulturkveld på museet: En hyllest til Erling Johansen

  • Kystmuseet Hvaler, Dypedalsveien 37, Vesterøy
  • +47 69115650
  • 10. april 2019
  •  /  19:00
  • (1 Upcoming Dates)
Overview

Østfoldmuseene - Kystmuseet Hvaler ønsker å markere at Erling Johansen ville ha fylt 100 år i år.
Erling var opprinnelig rørlegger men var meget interessert i både arkeologi, geologi, botanikk, ornitologi, litteratur og historie. Han nedla en utrettelig innsats for kulturminnearbeidet i Østfold. Hans teft og talent førte til at han i 1951 ble utnevnt til statsstipendiat knyttet til Universitetes oldsakssamling. Erling feires ved å sette fokus på to av prosjektene han var engasjert i, nemlig Isegran og utgravningen av Hvaler kirke på 1950-tallet.

De som kjente Erling forteller at han var veldig glad i pølser. Enhver utflukt ble avsluttet i pølseboden. Vi inviterer derfor til pølsefest og foredrag. 

"Isegran - et sted for historie og idyll" -  Erling beskrev selv Isegran med disse ordene. Ikke så rart med tanke på stedets rike historie og idylliske omgivelser. I 1973 fikk Erling opprettet en feltstasjon for Universitetet i Oslo på Isegran, og han var selv bestyrer av stasjonen i hele 25 år. Hva passer vel bedre enn å få et foredrag om Isegran i forbindelse med feiringen av Erling? Vi har derfor invitert forfatteren av boka «Isegran – en perle i Fredrikstad». Anne Sagberg bor på Kråkerøy og er utdannet adjunkt og agronom. Hun har utgitt flere bøker. De senere årene har hun vært en del av dugnadsgruppa som holder Renessansehagen på Isegran i hevd. 

Hvaler kirke og restaureringen på 1950-tallet
Restaureringen av Hvaler kirke skulle vise seg å avdekke flere spennende funn. Dette førte til en større utgravning både inne i og utenfor kirken. Erling ledet denne utgravningen som har blitt beskrevet som et pionerarbeid, da det var første gang man i norsk sammenheng foretok systematiske undersøkelser av et kulturlag under et kirkegulv. Funnene de gjorde var mildt sagt oppsiktsvekkende.
Foredragsholder er Kathrine L. Sandstrøm ved Kystmuseet Hvaler. Foredraget er basert på artikkelen «Hvaler kirke og restaureringen på 1950-tallet» som ble publisert i siste utgave av Mindre Alv, årboka til Fredrikstad Museum. 

Velkommen til Kulturkveld på museet.

Sted: Amfigrotta ved Brottet på Spjærøy
Tid: Onsdag 10. april kl. 19.00
Billetter: 65 kr / 25 kr

 

 

  • Last Updated: 05.03.2019
Dates

on. 10. april 2019 19:00

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Kulturkveld på museet: En hyllest til Erling Johansen
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad