VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
close
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Eastern Norway Vestfold og Telemark SKIEN

Kunstmusikk & Folkesjela

Overview

Velkommen til en unik konsertopplevelse med fiolinist Sander Tingstad, i samspill med de prisbelønte pianistene Ingfrid B Nyhus og Håvard Ringsevjen, og en av landets fremste folkemusikere og nylig vinner av spellemannprisen, trekkspiller Mads Erik Odde.

I verker av blant andre Edvard Grieg, Sparre Olsen og Lasse Thoresen tar musikerne utgangspunkt i de folkemusikalske elementene i tolkningen av norsk klassisk musikk. Det åpner opp for nye muligheter, hvor man kan komme tilbake til det som inspirerte komponistene til å skrive musikken. Dybden i det enkle. Nærheten. Det ekte og ærlige. Det vare.

«Denne konserten står i erindringen min som en av de modigste og mest kompromissløse musikalske hendelsene jeg har erfart».
- Tor Espen Aspaas, pianist og professor ved Norges Musikkhøgskole

Det blir også urfremføring av Wolfgang Plagges trio for fiolin, trekkspill og klaver, skrevet spesielt til prosjektet.

Program:
Bjarne Brustad: Fra «Eventyrsuite» for solo-fiolin                      
C.G. Sparre Olsen: Seks Gamle Bygdevisurfrå Lom. Arrangert for fiolin og trekkspill av M. E. Odde
Lasse Thoresen: «YR» for solo-fiolin                
Wolfgang Plagge: Canticle XIV.  Urfremføring. For fiolin, trekkspill og klaver.
Edvard Grieg: Sonate for fiolin og klaver i G-dur, op. 13  
           
Sander Tingstad gir ut sitt debutalbum sammen med Ingfrid og Mads Erik på Simax Classics våren 2022, med norsk klassisk musikk inspirert av folkemusikken.

Konserten er sponset av Kulturrådets Fond for Lyd og Bilde, Fond for Utøvende Kunstnere og Creos Vederlagsfond. Wolfgang Plagges verk er bestilt med støtte fra Norsk Komponistfond. 
Billettpriser:
Ordinær: 300
Under 18 år: 150


Sander Tingstad er fiolinist med master i klassisk utøvende fra Norges Musikkhøgskole, med bakgrunn som folkemusiker. Han fikk nylig fast jobb i Arktisk Filharmonis kammerorkester i Tromsø. Han er aktiv som kammermusiker og med en rekke egne prosjekter på tvers av mange ulike sjangre og uttrykk.

«Sander Tingstad er blant de yngre musikerne i Norge en av de jeg har aller mest tro på».
- Henning Kraggerud

Ingfrid B Nyhus spiller klassisk, folkemusikk og samtidsmusikk på klaver. Hun har mottatt en rekke priser, deriblant den norske solistpris i 2005, og vært nominert til spellemannprisen for to av hennes album. Hun har oppnådd internasjonal annerkjennelse for sin unike tilnærming til folkemusikk på klaver.
 
Mads Erik Odde kommer fra Lom i Gudbrandsdalen, og er en av landets fremste folkemusikere. Han har mottatt en rekke priser, og fikk nylig spellemannprisen i folkemusikk for sitt album «Logne Slåttar». I 2018 var han nominert til årets unge folkemusiker, og han vant to priser under Folkelarmprisen i 2020.

Håvard Ringsevjen fra Lier er utdannet pianist fra Norges Musikkhøgskole. Han fullførte master i utøvende klassisk klaver i 2021 og har bl.a. hatt Jens Harald Bratlie, Einar Henning Smebye og Håvard Gimse som lærere. I tillegg til å være pianist har han studert medisin ved Universitetet i Oslo.

  • Last Updated: 06.07.2021
  • Source: VisitGrenland AS
Dates

fr. 5. november 2021 19:00 20:30

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Kunstmusikk & Folkesjela
Your Recently Viewed Pages