Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Eastern Norway Grenland Skien

Kunstneren Arne Stømne

Overview

Brunostakademi med Øyvind Klemetsen

Har du lagt merke til maleriene som henger over bokhyllene lokalene våre?

To av de beste er signert Arne Stømne (1918–1995). Han ble født i Sandvika, men kom til Skien allerede som barn og bodde her hele sitt voksne liv. Stømne var lenge en av de mest sentrale norske billedkunstnerne.

Beskjedenhet kom nok i veien for karrieren i blant. Likevel var Stømne representert på Høstutstillingen hele åtte ganger fra 1950-tallet til 1980-tallet. Han deltok også under Biennalen i São Paulo i 1959 og verdensutstillingen i Sydney i 1968.

Maleriene hans har en stemningsfull abstrakt uttrykksform og bæres av en utpreget sans for stofflige og koloristiske virkemidler. Naturinntrykk kan ofte anes, både fra kyst og innland.

Denne kvelden har vi vært så heldige å få Øyvind Klemetsen til å kåsere rundt Arne Stømnes liv og kunst og kommentere noen av verkene – både de som henger i Skien bibliotek og noen fra sin egen private samling.

Øyvind Klemetsen har vært medlem i Skien kunstforening siden han var 10 år gammel. Stømne har han kjent siden guttedagene sine. Ifølge Klemetsen bad Stømne ham på slutten av livet om å skrive ned livshistorien hans. Stømne rakk å lese og bekrefte
det Klemetsen hadde skrevet.

Gratis inngang.
Skien bibliotek, Brunosten.

Bilde av Arne Stømne (t.v) og messegeneral Einar Mollestad er tatt av Per Erik Berrefjord i 1969.

  • Last Updated: 12.01.2018
  • Source: VisitGrenland AS
Dates

tors 8. februar 2018 19:00

See All
Kunstneren Arne Stømne
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad