Skip to main content
Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

Kunstutstillingen "AVTRYKK" i Garveriet Snåsa. Anne Kathrine Oxaal og Inger Marie Lillesand.

Mer info

8. juni kl 1300 vil Hanna Skar Knutsen åpne kunstutstillingen AVTRYKK i Garveriet.

Billedkunsten og kunsthåndverket har alltid stått Anne Katrine Oxaal nært.
Hun bor og arbeider på Inderøy, og er oppvokst i en vevfamilie der.
Våren 2006 startet hun og Inger Marie Lillesand Peers verksted, som er et verksted for grafikk og utleie. Det ligger i naturskjønne omgivelser i Inderøy, og det er også deres atelier.
Form og farge har hovedfokus. Hun liker å forske i materialer og eksperimentere med ulike teknikker.
Grafikk er fengslende og kompromissløst, og det er like spennende hver gang et nytt uttrykk løftes opp av plata. Grafikken slutter aldri å overraske, sier hun.
Tresnitt og Intaglio er grafiske teknikker som brukes og som gir mange muligheter.
Alle trykkene er håndtrykket i presse med begrenset opplag. Flere av motivene er trykt opp i serier med flere fargekombinasjoner. Noen er bearbeidet videre med andre teknikker i tegning,collage o.l.

Inger Marie Lillesand er en erfaren og merittert kunstner, og er blitt kjøpt inn av både offentlige og private aktører. I tillegg har hun vært kurator/prosjektleder for svært mange og høyt profilerte kunstprosjekter, bla Nils Aas kunstverksted.

Inger Marie Lillesands hoved-praksis er arbeid med bilder / grafiske teknikker; mest fotobasert kunst, som fotopolymer og silketrykk, men også kombinasjoner med andre teknikker. «Mulighetene er uendelige, og det er vel noe av drivkraften» sier kunstneren.
Tematisk er hun opptatt av forhold og gjensidighet mellom menneske og natur, og hvordan vi setter spor omkring oss. Stoler spiller en spennende og interessant rolle i deler av kunsten. «Det er historien knyttet til og sporene etter liv som interesserer meg, konteksten de står i og ideen om det ubetydelige.»

Nå kommer hun og Anne Katrine til Garveriet i Viosen med sin kunst i perioden 8. juni – 14. juli.

Velkommen


Sist oppdatert: 06/03/2024

Kilde: Innherred Reiseliv

Sider du nylig har besøkt