Skip to main content
Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

KUPP EN KLASSIKER Kulturskolens Teater kupper Jeanne d'Arc

Mer info

Kulturskolens fordypningselever i teater kupper i år historien om Jeanne d’Arc. Jeanne d’Arc er en historisk person med fascinerende sterk religiøs tro og et ukuelig mot. En bondejente som verken kunne lese eller skrive, men som fikk overtalt kongen til å få lede hæren, til tross for at hun aldri hadde ridd på en hest eller kjempet med sverd og rustning. Med kommandoen over den franske hæren vant hun flere viktige slag under 100-års krigen, før hun ble tatt til fange, dømt for trolldom og kjetteri og ble brent levende i 1431, kun 19 år gammel. Dokumenter fra rettsprosessene vitner om hvordan hun som ung og lite skolert kvinne talte dommere og prester imot og nektet å fire på sin overbevisning.

Jeanne d’Arcs liv har fascinert mange og gitt grunnlag til myter, fortellinger, bøker og film. Kupp en klassiker 2024 går i dybden på elementer fra Jeannes historie, så som den sterke troen og motet til å stå opp mot selv den høyeste makt for sin overbevisning, og tvilen som til tider har vært til stede.

Kulturskolens fordypningsgruppe i teater er et samarbeid mellom Trondheim Kulturskole og Trøndelag Teater. Ungdommene samarbeider med  regissør og koreograf om utforming og iscenesettelse av forestillingen. Elevene har hatt verkstedshelger med Niels Peter Underland fra Teater Joker og Espen Dekko fra Cirka Teater. 

Regi Kristina Jane Murdin
Koreografi Svetlana Stokke
Lys Daniel Tuck
Regimentor Kjersti Haugen
Produsent Trondheim kulturskole ved Hanne Aalberg

Medvirkende
Ameli Stiklestad Holmen, Embla Haslund Solheim, Eyvor Bell, Helma Sjølie Moe, Håkon Johansen Stene, Håkon Wahl Sahlberg, Jesper Tuhus, Karen Marie Stavli, Lina Røe Fossdal, Lucas Eide, Njål Skjellnes, Peder Hansson Myran

Sist oppdatert: 02/26/2024

Kilde: Hva skjer kalender

Sider du nylig har besøkt