VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Eastern Norway Viken JEVNAKER

Kurs i hønsehold

  • storetjernsveien 115, Jevnaker
  • +47 90756696
  • 23. oktober 2020
  •  /  9:30
  • (1 Upcoming Dates)
Overview

Hønsehold for nybegynnere!
​​​​​Hva spiser høner (ikke)? Hvorfor legger høner egg året rundt når ingen andre fugl gjør det? Skal jeg eller skal jeg ikke ha lys i hønsehuset om vinteren? Det finnes mange ting man lurer på når man starter med høner. Og stadigvekk kommer det opp nye spørsmål underveis også. Denne dagen skal vi vise, fortelle og dele om hvordan fjærkre har det her på Lizas Småbruk. Men vi skal også la dere fortelle om deres hønsehold, og vise forskjellige løsninger og tilnærminger.

Kurset er rettet mot folk som går rundt med planer/lyst å starte med høner eller andre fugl og mot amatør hønse- og annet fjærkreholdere. Men selvfølgelig er alle velkommen. Kurset er for dere og vi tilpasser kurset innhold til det dere deltakere ønsker å lære om fjærkre.

Pris: 1800 per deltaker. Maks 12 deltakere.
​​​​​​​Kurset holdes på Lizas Småbruk, et allsidig småbruk i drift. Småbruket ligger i Jevnaker kommune

Kurset varer fra 9:30 til 16:00. dagsinndelingen vil omtrent være slik:
9:30 Velkomst med kaffe og hjemmelaget kake. Introduksjon om hønsehold.

10:00 Vi går inn på fuglens naturlig adferd og levemåte. Vi snakker om hønsehus og utegård; forskjellige hønseraser og behov; kalkuner, ender, gås og vaktler versus høner; gamle raser versus nyere. Andre tema vi tar opp vil være lover og regler; sykdommer og plager, for og vann, hanekamp osv. Her har alle noe å bidra med, og det er mye vi lærer fra hverandre.

12:00 Lunsj med hjemmelagede og hjemmeproduserte matvarer. Etter lunsj kan de som vil bli med en tur rundt småbruket for å se hvordan vi driver og dyrene lever her.

13:00 Selvfølgelig skal vi se på hønseholdet og kalkunholdet vårt. Vi tar en tur og ser hvordan dyrene lever her, hvordan vi løser vinterens utfordringer og hvordan vi beskytter mot rovdyr som hauk, hund og rev. Vi viser lettvinte løsninger som funker.

14:00 Alle som har høner må av og til fornye flokken, bli kvitt noen haner eller la en syk høne slippe. Vi diskuterer oss gjennom human avlivving, og bruk av kjøttet for de som ønsker. Siste økt bruker vi tid på å gå inn på flokkens utvidelse, eller naturlig ruging. Vi viser bruk av rugemaskin, forklarer hvordan å unngå innavl, snakker om fordeler og ulemper med renraset og blandinger. Og selvfølgelig skal vi bruke tid på klekking, hønsemor og kyllinger.

Rundt 16:00 avslutter vi.

  • Last Updated: 09.09.2020
  • Source: Visit Innlandet
Dates

fr. 23. oktober 2020 9:30 16:00

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Kurs i hønsehold
Your Recently Viewed Pages