Dynamic Variation:
Book
Norway Now
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Eastern Norway Oslofjord Fredrikstad

Kurs i Renessansemat - en mathistorisk reise

  • Elingaard Herregård, Elingaardsveien 33, Gressvik
  • 69115650
  • 7. oktober 2017
  •  /  12:00
  • (1 Upcoming Dates)
Overview

Nå kan du oppleve en mathistorisk reise inn i Tordenskiolds verden! Høstens vakreste taffel arrangeres på Elingaard Herregård, i historiske omgivelser.

Fredrikstad Museum og forfatter Anne Lene Lie inviterer til kurs i renessansemat lørdag 7. oktober fra kl. 12.00 på Elingaard Herregård.

Fokus på renessansen har økt interessen for historisk mat. Med utgangspunkt i Anne Lene Lies bok «Hva hadde Tordenskiold i lasten?» får du nå en unik mulighet til å delta aktivt i tilberedningen av historisk mat i historiske omgivelser. Du lærer kunsten å varmebehandle østers, å bene ut kalkun og gås, kombinere chili med sjokolade. Her kan du lære deg å ha tillit til dine egne smaksløker, vi blindtester smakstilsetninger og krydder, og du lærer å stole på hvilke krydder og mengder du kan bruke.

Det skal tilberedes en treretters middag med tilhørende viner. Med forbehold om tilgangen på råvarer, er menyen planlagt slik;

Forrett: Friterte østers med solbærvinagrett, 1 glass tørr Riesling Hovedrett: Utbenet og fylt kalkun og gås med grønnkålpai, 1 glass Primitivo Dessert: Sjokoladekake med chili og eggekrem, 1 glass kaffelikør

Som kursbevis får du et signert eksemplar av boken «Hva hadde Tordenskiold i lasten?» (Utsalgspris 369 kr). Boken er vakkert illustrert av fotograf Per Heimly. Du vil også få en unik mulighet til å bestille kjendisfotograf Heimly til å ta bilde av deg mens du tilbereder maten, dette må forhåndsavtales.

Bindende kursavgiftsalg innen påmeldingsfristen 1. oktober. Priser; 1950 kr per person / 2500 kr inkluderer overnatting på Elingaard. Billettsalg på Ticketco.no, legges ut fra onsdag 30. august kl 09.00.

Forbehold om minimum 10 påmeldte. Max antall til kurset er 14. personer.

Ta med eget forkle.

For praktiske spørsmål om kurset, ta kontakt med Anne Lene Lie på epost annelene@trollviken.no

  • Last Updated: 14.09.2017
Dates

lør 7. oktober 2017 12:00

See All
Kurs i Renessansemat - en mathistorisk reise
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad