VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Møre og Romsdal ÅLESUND

Kvintett - Schubert & Brahms Ålesund kammermusikkfestival 2021

Overview

Klarinettist Björn Nyman gjestet Ålesund kammermusikkfestival i 2012, og vi er svært glade for å ha ham tilbake i år, i et konsertprogram med Ålesund strykekvartett.

Schubert skrev i 1824 en sonate i a-moll for klaver og et da nykonstruert instrument som senere forsvant som en kuriositet, Arpeggione. Dette var i praksis en gitar man spilte på med bue, og navnet lever videre i dag i hovedsak takket være Schuberts nydelige sonate! Arpeggionesonaten spilles i dag hovedsakelig på bratsj eller cello, med klaver, men i denne konserten tar Björn Nyman med seg en bearbeiding av verket for klarinett og strykekvartett gjort av Schubert-spesialisten Brian Newbould.

Johannes Brahms hadde i 1890, i en alder av 57, offentlig annonsert at han pensjonerte seg som komponist (!). Men etter å ha hørt klarinettisten Richard Muhlfeld ble Brahms inspirert til å skrive både to klarinettsonater, klarinett-trioen og ikke minst klarinettkvintetten, som er av hans fremste kammermusikkverk. Dette verket bygger på strukturen til Mozarts klarinettkvintett skrevet drøyt 100år tidligere, bl.a. med introduskjon med kun strykere og en siste sats med tema og 5 variasjoner. Karakteren er dog helt annerledes, og her får man alt av Brahms mest ettertenksomme, modne og sødmefylte velklang.

  • Last Updated: 14.05.2021
  • Source: Geirangerfjord - Ålesund & Sunnmøre
Dates

to. 17. juni 2021 21:00 22:15

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Kvintett - Schubert & Brahms Ålesund kammermusikkfestival 2021
Your Recently Viewed Pages