Skip to main content
Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

Lady Friend / Support: JollyChimp & The Overalls

Mer info

Lady Friend ga ut sitt debutalbum "Songs From The Guesthouse" i 2022, som ble hyllet som et av årets beste album av flere musikkjournalister og fikk radiolistinger for flere låter. Bandet er nå i gang med innspillingen av sitt andre album, og i Stavanger vil de presentere flere smakebiter fra det kommende albumet.

Lady Friend ga ut sitt debutalbum "Songs From The Guesthouse i 2022. Albumet ble hyllet som et av årets beste album av flere musikkjournalister, blant annet i Klassekampen Musikkmagasinet.
Flere av låtene fra albumet ble spillelistet på radio, deriblant singelen Get Down som lå listet på NRKP13 gjennom høsten 2022 og vinteren 2023. 

Nå er Lady Friend i gang med innspilling av sitt andre album, og i Stavanger vil du få flere smakebiter fra kommende album.

Lady Friend består av Anne Mette Hårdnes (Sweetheart, Label) på vokal og piano, Christer Engen (Turbonegro, Bigbang, Euroboys m.fl.) på trommer og kor, Mats Engen (Euroboys m.fl.) på bass, Magnus Jacobsen (Label) på gitar og kor og Fredrik Eilertsen (Captain Walker) på gitar og kor. 

Sagt om Lady Friend: 
Geir Rakvaag, Dagsavisen (terningkast 5)
Sangene har sterke melodier, og hun synger dem med stor overbevisning. Det kan hende at både hun og gruppa hennes har hørt på noen tidlige Steely Dan-plater for å komme i den rette stemningen før de spilte inn plata, men det svekker ikke oppfatningen av at Lady Friend kommer som et friskt pust inn i norsk pop denne høsten.

Helge Skog, iTromsø/Feedback (terningkast 5)
Lekkert spill og fjongt lydbilde skal man ikke kimse av, men det er allikevel låtene som gjør dette albumet til en svært tilfredsstillende lytteopplevelse. Hårdnes har komponert musikk som er uforutsigbar ved første lytt, men fester seg i hjernen ved gjenhør.

Erik Valebrokk (terningkast 6)
Det skal sies at hun har veldig god hjelp fra en del uunnværlige støttespillere som får dette til å låte som det gjør, men grunnmaterialet, altså de åtte sangene som ligger til grunn for Songs From The Guesthouse, er så gode at Mete (som hun bare kaller seg) kunne fremført dem helt alene på piano og blitt utropt til den nye Carole King av langt flere enn meg, om det var noen rettferdighet i verden.

Øyvind Rønning: 
Nydelig softrock i Euroboys ånd, med fine harmonier og en hovedstemme som er som skapt for sjangeren!

Tom Skjeklesæther, Klassekampen:
Årets beste norske album.


JollyChimp:
A cymbal-banging monkey toy (better known as Jolly Chimp) is a mechanical depiction of a monkey holding a cymbal in each hand. When activated it repeatedly bangs its cymbals together, bobs its head, chatters, screeches, grins, and more, MUCH more!The Overalls:
Er et nyetablert indie-folk band med base i Stavanger. 

Bandet består av Ingrid Kindervåg på vokal og rytmegitar og Herman Van Opdorp på leadgitar. Bandet drar inspirasjon fra eldre melankolsk folkrock som Leonard Cohen og singer-songwriter Carole King til litt moderne grupper som Big Thief og Silver Jews. 

Deres første singel "Summer Silence" ble sluppet sommeren 2023, og de har siden da bygget opp et repertoar som et friskt pust innen indie-folk-sjangeren, med masse nye låter som vil slippes i løpet av 2024.

Sist oppdatert: 05/23/2024

Kilde: Region Stavanger

Sider du nylig har besøkt