Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Rogaland STAVANGER

Lakecia Benjamin

  • Jernbaneveien 3, 4005 Stavanger, Norge, Stavanger
  • 12. mars 2022
  •  /  20:00
  • (1 Upcoming Dates)
Overview

Fresh takes on the music and spirit of the two Coltranes John og Alice Coltrane var på hvert sitt vis genier – stilskapere, ikoner og banebrytere innenfor den komplekse og altomfattende moderne musikkformen vi litt upresist kaller jazz. De stod også helt i front da jazzen, for en periode i det minste, kastet den skarpe dressjakka og ble spirituell. I dag er de en del av musikkhistorien som dagens musikere kan omfavne eller avvise.

Fresh takes on the music and spirit of the two Coltranes
John og Alice Coltrane var på hvert sitt vis genier – stilskapere, ikoner og banebrytere innenfor den komplekse og altomfattende moderne musikkformen vi litt upresist kaller jazz. De stod også helt i front da jazzen, for en periode i det minste, kastet den skarpe dressjakka og ble spirituell. I dag er de en del av musikkhistorien som dagens musikere kan omfavne eller avvise.
En som på alle måter omfavner, er New York-saksofonisten Lakecia Benjamin. Hun omtales som «èn del gatesmart, én del skolert og resten ren spirit». Etter samarbeid med Stevie Wonder og Alicia Keys og to plater i urban jazz, funk, soul sjangeren har hun valgt å dykke ned i historien. Plata «Pursuance: The Coltranes» fra 2020 er et fantastisk prosjekt der Benjamin samlet de gamle Coltrane musikerne Ron Carter og Reggie Workman og  andre store musikere som Dee Dee Bridgewater, Marcus Gilmore, Jazzmeia Horn, Regina Carter, til to intense dager i studio der både John og Alice Coltrane ble feiret og nytolket. Resultatet ble et sprudlende energisk overskuddsalbum der ikke minst Lakecia Benjamin selv kanaliserer Coltrane-ånden så nakkehårene reiser seg!
Vi er derfor veldig glade for å få besøk av Lakecia Benjamin på Spor 5, riktignok ikke med hele stjernegalleriet hun spilte inn platen med men hun stiller likevel med en erfaren og meget dyktig kvartett som er en fullgod erstatning i så måte.  Velkommen til jazzfest i Coltrane`s ånd!

Line up;
Lakecia Benjamin – saksofon, Zaccai Curtis – piano, Lonnie Plaxico – bass, E. J. Strickland – trommer

  • Last Updated: 26.01.2022
  • Source: Region Stavanger
Dates

lø. 12. mars 2022 20:00 22:30

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Lakecia Benjamin
Your Recently Viewed Pages