Skip to main content
Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

Lansering av Håvard Nilsens "Elektrolysesang"

Mer info
Fredag 23. august feirer vi utgivelsen av Håvard J. Nilsens fjerde bok, romanen "Elektrolysesang".

Håvard Nilsen skriver seg med sin fjerde bok enda en gang inn mot Mosjøen, byen han kommer fra, og denne gangen er det aluminiumsverket han utforsker, hjørnesteinsbedriften som la grunnlaget for den moderne etterkrigsbyen, arbeiderpartibyen.

Flamme Forlag skriver om boken: “Det er en roman om lange dager og såre muskler. Om å gjenreise landet og bygge et nytt Norge. Om individer og fellesskap. I ei tid da Arbeiderpartiet var den førende krafta. Det er en roman om Johannes og Sivert. Og om Sivert og Mia. Det er en roman om håp og industri og mørke. Tredd gjennom et aluminiumsverk.”

Håvard Nilsen, som også har en mastergrad i historie fra NTNU, har denne gangen til fulle fått brukt både romanforfatteren og historikeren i seg, og har som en del av romanarbeidet intervjuet en rekke veteraner fra Verket. Han debuterte i 2017 med diktsamlinga "Litt som den sangen", og har siden utgitt romanene "Du" og "Om høsten kommer de tilbake", som har det til felles at de begge utforsker de voldsomme kreftene i oss, og i verden, og hvordan vi finner mening blant annet gjennom de tradisjonene vi står i. I "Elektrolysesang" fortsetter han denne utforskinga i tungindustriens tøffe typer og en visesanger in spe.

Håvard Nilsen leser fra den nye boka og samtaler med Siri Aurland Bredesen. Det blir også opplesninger av Arild Vange og Ingrid Lending.

Om deltakerne:
Siri Aurland Bredesen er litteraturviter og arbeider til daglig som avdelingsleder ved Norsk Forfattersentrum Midt-Norge.

Arild Vange er forfatter og oversetter. Han debuterte i 1990 med en roman og har senere utgitt sju diktbøker og tekst-/billedbøker med billedkunstneren Per Formo og den tyske fotografen Klaus Fröhlich. Med "Livet i luftene" (2018) utfordret han sjangergrenser og samlet biografi, poetikk og fortelling til en roman som fikk NTNUs litteraturpris 2019. I år er Vange aktuell med tendensromanen "Uunngåelighetsunnskyldningen". Han har oversatt og gjendiktet en rekke tyskspråklige forfattere, derunder Franz Kafka, Yoko Tawada, Georg Trakl, Anja Utler og Peter Waterhouse.

Ingrid Lending er utdannet sosionom og har studert på Forfatterstudiet i Bø. Hun har arrangert flere skriveverksted for ungdom og jobber med eget bokprosjekt.

Sted: Sellanraa
Tidspunkt: 19.00-20.30
Gratis inngang. Vi ber publikum om å om å hente ut gratisbilletter via Hoopla.

Foto: Heidi Furre

Sist oppdatert: 06/11/2024

Kilde: Hva skjer kalender

Sider du nylig har besøkt