Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Eastern Norway Innlandet ALVDAL

Lars Monsen // Mitt liv

Overview

Lars Monsen er en av Norges mest kjente eventyrere. Han har tilbrakt mer enn 4000 netter i sovepose, over halvparten av dem om vinteren. 10. november har Alvdal kulturstue den store æren å få ta imot Monsen med hans uforglemmelige historier og bilder i foredraget «Mitt liv».

Han har møtt flere enn 250 bjørner og 70 ulver. Han har gått Norge og Alaska på langs, krysset Canada og levd et år på Nordkalotten. Lars er utdannet allmennlærer og arbeidet som lærer i to år før han ble eventyrer på heltid.

Lars Monsen har markert seg som tv-personlighet og ble kjent i 2005 i forbindelse med NRK-programmet «Canada på tvers», som dokumenterte ekspedisjonen hans gjennom Nord-Alaska og Canada. Senere fulgte seriene «På tur med Lars Monsen» og «Nordkalotten 365».

I 2010 kom suksessprogrammet «Ingen grenser» der Monsen la ut på langtur sammen med en gjeng funksjonshemmede. For dette fikk han «Folkets pris» under Gullruten 2010, mens selve serien vant i kategorien «Beste reality». I sine Lars Monsen foredrag legger han vekt på verdier som det å samarbeide og vise lagånd.

I 2008 ble han tildelt Den norske friluftslivprisen.

Monsen har skrevet 20 bøker om sine villmarkseventyr. Han er en ivrig hundesledekjører, og har blant annet deltatt i Finnmarksløpet og Femundløpet.

I 2018 endte han på en 3. plass i Femundløpet. Dette resulterte i TV-serien "Monsen og hundene" som gikk på NRK i perioden 2012 og 2016 og vant Gullruten 2014 i klassen beste dokusåpe.

Lars Monsen foredrag sprer friluftsglede, latter og tårer.

  • Last Updated: 11.10.2021
  • Source: Destinasjon Røros
Dates

on. 10. november 2021 19:00 21:00

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Lars Monsen // Mitt liv
Your Recently Viewed Pages