VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
close
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Rogaland STAVANGER

L'Homme rare by Nadia Beugré (IC/FR)

  • Badehusgata 25, Stavanger, Norway, Stavanger
  • 5. november 2021 - 6. november 2021
  • (2 Upcoming Dates)
Overview

L'Homme rare av Nadia Beugré (IC/FR) Om en skulle nevne alle kunstnere som har preget og inspirert Nadia Beugré, ville navnet Alain Buffard stå høyt på listen. Problemstillinger knyttet til kjønn har vært et tema som Buffard var opptatt av i flere av sine verk og har også alltid vært underliggende i Beugré sine verk.

5+6 November @ 20.00 (dørene åpner @ 19.00)
L'Homme rare av Nadia Beugré (IC/FR)
Billetter: 150kr/ 100Kr student
Attention!!
Grunnet corona situasjonen er vi nødt til å ha fulle navn på alle individer som deltar på dette eventet. Vi ber deg derfor om å sende oss fulle navn + tlf. nummer til info@rimi-imir.no (i tillegg til å kjøpe billett på ticketco). Vær vennlig å merke eposten med hvilken event du deltar på.
Tusentakk for forståelsen. PLIS GI BESKJED OM DU IKKE KOMMER LIKEVEL - FÅ PLASSER så det er kjipt om det er tomme seter.
Nadia Beugré
L'Homme rare
Om en skulle nevne alle kunstnere som har preget og inspirert Nadia Beugré, ville navnet Alain Buffard stå høyt på listen. Problemstillinger knyttet til kjønn har vært et tema som Buffard var opptatt av i flere av sine verk og har også alltid vært underliggende i Beugré sine verk. I dette stykket har hun jobbet med 5 utøvere som definerer seg kjønnsmessig som menn, permanent eller midlertidig. Med høye heler, bare rygger og med ellers relativt nakne kropper, mestrer disse fantastiske danserne å utøve ulike koreografiske trender hvor de tidvis er sammen for så å være overlatt til seg selv med sine egne intime tolkninger.
De er likevel alltid sammenknyttet av en felles koreografisk struktur som omfatter hoftebevegelser satt til forskjellige rytmer. Disse bevegelsene er basert på studier av spesifikke urbane danser fra hele verden. I dette stykket er hun spesielt interessert i de som er «sosiologisk» reservert for kvinner, basert på hoftebevegelser.
Hva definerer og skiller oppfattelsen av kjønn, og hvordan oppstår de/eller også brytes? Hvilken verden ville de designet om oppfatningene ikke var verktøy for stigmatisering, men heller pådrivere for kreative potensialer i stedet for å virke undertrykkende?
Koreografen setter spørsmål ved hvilken oppmerksomhet kropper får og kvaliteter som tillegges kroppen. Ved å eksperimentere på hvordan maskuline og feminine egenskaper kan snus rundt på, takler hun denne spesifikke oppfatningen og ideer rundt det å kikke ved å gi carte blanche til de kvinnelige voyeurer.
Gjennom å analysere hvordan kropper dømmer andre kropper, kan en også sette i gang en historisk forskning om hvordan befolkning fra Midt Østen og Europa betraktet og gransket den svarte kroppen i tidligere tider knyttet opp til slaveriet, hvor folk ble evaluert med en påfølgende pris. Hva med aktuelle former for slaveri? Effekten av dette forretningsmessige "blikket" er fortsatt til stede i dag, i følge koreografen, i trender som angår utviklingen av ens kropp, hvor de som gir seg selv autorisasjon om å linkes til, er som rangen av en kult.
Skapelse og koreografi: Nadia Beugré
Utøvere: Lucas Nicot, Vadel Guei, Daouda Keita, Nadim Bahsoun, Marius Moguiba
Lysdesign og teknisk ledelse: Anthony Merlaud
Musikk: Serge Gainsbourg, Lucas Nicot, Percussions d'Obilo
Eksternt øye: Faustin Linyekula
PRODUKSJON: Virginie Dupray
Med støtte fra Latitudes Contemporaines, Studios Kabako
CO-PRODUKSJON: Kunstenfestivaldesarts, Brussels, Belgium.
Théâtre de la Ville, Festival d'Automne à Paris, France.
Montpellier Danse 2019/2020 résidence de création à l'Agora, cité internationale de la danse,
Med støtte fra Fondation BNP Paribas.
CCN2, Centre Chorégraphique National de Grenoble, France
CCN d'Orléans, France.
Kunstencentrum Vooruit, Gent, Belgium.
Musée de la Danse, Centre Chorégraphique National de Rennes et de Bretagne, France.
BIT Teater garasjen, Bergen, Norway.
Théâtre de Nîmes, France.
Med støtte fra L'échangeur CDCN Hauts-de France (Studio Libre), Château-Thierry, France og DRAC Occitanie – French Ministry of Culture and Communication.

  • Last Updated: 17.09.2021
  • Source: Region Stavanger
Dates

fr. 5. november 2021 20:00 21:30

lø. 6. november 2021 20:00 21:30

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
L'Homme rare by Nadia Beugré (IC/FR)
Your Recently Viewed Pages