VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Eastern Norway Viken HALDEN

Liederaften

Overview

Ny dato på lansering er 18.mai klokken 12.00.
NB! Her kan det skje endringer.
Meld deg gjerne på nyhetsbrevet på www.operaostfold.no for de siste oppdateringer om billetter.

Begge solistene blir på se på Fredriksten festning under Den Flyvende Hollender.

«Dichterliebe» (A Poet's love) ble komponert av Robert Schuman (f.1929) i 1840, og det er tyske romantiske poeter som inspirerte ham. Han følte seg selv kanskje ekstra romantisk dette året, for det var i 1840 han også giftet seg. «Dichterliebe» består av 16 sanger og ble skrevet i løpet av en uke, i et år han tilsammen skrev hele 130 Lieder.
På grunn av en håndskade ble Robert Schuman selv aldri den virtouse pianisten han drømte om å bli, da han avbrøt jusstudiene sine til fordel for musikken. Derfor bestemte han seg for å bli komponist, og ble etterhvert også en innflytelsesrik musikkanmelder.
Schumann led av en livslang mental lidelse. Han tilbrakte sine siste to år innlagt på mentalsykehus med diagnosen «psykotisk melankoli» og døde i 1856. Heldigvis for oss lever musikken hans videre!

Richard Wagners (f.1813) «Wesendonck-Lieder» består av fem lieder skrevet for en kvinnelig sanger, og er en tonesettelse fra 1857-1858 av Mathilde Wesendoncks dikt. Selv skal Wagner ha skrevet i et brev til Mathilde i mye senere tid at "Jeg har ikke skrevet noe bedre enn disse sangene, og de færreste av verkene mine blir husket foruten dem." Lite visste vel Wagner!
Richard Wagner oppholdt seg i eksil i Zürich etter å ha deltatt i revolusjonen i Dredsen i 1848. I Zürich ble han understøttet av Mathildes ektemann, en rik handelsmann med navn Otto Wesendonck. Selv om de var gift på hver sin kant ble Wagner svært betatt av Mathilde, som også gjengjeldte følelsene til en viss grad. Mathilde inspirerer Wagner til å skrive Tristan und Isolde og blir hans muse. Wagner selv nevnte sangene «Im Treibhaus» og «Träume» fra «Wesendonck-Lieder» som forstudier for Tristan und Isolde


Medvirkende:
Petter Moen, tenor
Cornelia Beskow, sopran

Klaver: Lina Braaten

  • Last Updated: 06.05.2021
  • Source: Halden Turist
Dates

on. 16. juni 2021 19:00 20:30

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Liederaften
Your Recently Viewed Pages