Skip to main content
Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

Lisa Ekdahl

Mer info

Lisa Ekdahl kommer til Ole Bull Scene 15. oktober! I år er det 30 år siden utgivelsen av hennes selvtitulerte debutalbum, og det feires med turneen «En nära Lisa Ekdahl-upplevelse»!

Det er vanskelig å overdrive den enorme innflytelsen Lisa Ekdahls nå ikoniske debutalbum fra 1994 har hatt. Over natten ble Lisa forvandlet fra en obskur jazzsangerinne til en av Skandinavias største og mest respekterte artister. Og det er faktisk ikke så vanskelig å forstå hvorfor. Få debutanter er velsignet med en så krystallklar visjon som Lisa Ekdahl. Med sin unike hybrid av svensk folkemusikk og jazz har hun ikke bare danset seg til topps på hitlistene, men også rett inn i millioner av svenskers hjerter. Å få det vanskelige til å virke lett er en helt spesiell kunstform, og få har balansert på den linjen med samme eleganse, letthet og selvsikkerhet som Lisa Ekdahl.

Det har nå gått 30 år siden den selvtitulerte debuten. 30 år der Lisa Ekdahl ikke bare har gitt ut ytterligere 14 fantastiske album, men også rukket å bli en internasjonal stjerne. Men til tross for at Lisa er en artist som stadig er i bevegelse fremover, er dette et jubileum som bør feires.

Nå, 30 år senere, velger Lisa å vende tilbake til røttene og den enkelheten som kommer fra hennes egenskrevne sanger, gitaren og den karakteristiske stemmen i sentrum. Konserten er preget av varme, nærhet og intimitet – rett og slett en nær Lisa Ekdahl-opplevelse.

Med seg på scenen har Lisa sin produsent Mathias Blomdahl, som har med seg en salig blanding av elektroniske og akustiske instrumenter – loop-pedaler, samplere, gitarer og synther. Alt for å understøtte Lisas univers og bidra til kreative innfall.

«Musik bidrar till att jag är för evigt förälskad i världen.
Musik ger mig tur och bättre sex.
Tack för 30 år av kärlek. Musiken räddade mitt liv.
Jag kan inte direkt något annat men universums dörrar står ständigt på glänt för mig så fort jag
bara nynnar en liten melodi som jag hör i mitt huvud.
Det är värt att fira tycker jag. Helst av allt fira med er. Såklart.
För att ni lyssnar och för att ni tagit emot mig.
Ni är livets bästa present,
så kom på jubileums konserten ”En nära Lisa Ekdahl-upplevelse”!
Det blir kul!»
– Lisa Ekdahl

Denne konserten inngår i Bergen Live Sessions Høst 2024. 

Sist oppdatert: 05/23/2024

Kilde: Visit Bergen

Sider du nylig har besøkt