VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
close
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Trøndelag Trøndelag RØROS

Lisbet på Jarnfjeld - Klangen av Christianus Sextus

  • Christianus Sextus, Røros
  • +47 90855140
  • 30. juli 2021 - 1. august 2021
  • (3 Upcoming Dates)
Overview

Charlotte Frogner debuterer som regissør med dramatiseringen av Johan Falkbergets Lisbet på Jarnfjeld. Med seg har hun noen av Norges beste skuespillere:
Lisbet Jarnfjeld - Ellen Birgitte Winther.
Bjørn Hallvarsa – Cato Skimten Storengen.
Sivert prest – Frode Winther.

Med musikk av Selma French Bolstad og Alf Hulbækmo. Medvirkende på scenen er også sangere fra Bergstadkoret med dirigent Berit Konstad Graftås.
Dramatisering: Siri Løkholm Ramberg og Charlotte Frogner

"Lisbet Jarnfjeld elsker vidda. Mer enn noe annet. Mer enn mannen hun er gift med `n Bjørn Hallvarsa. Kanskje hun til og med elsker vidda mer enn sitt livs store kjærlighet, `n Sivert prest. Her skal hun leve og her skal hun dø.

Bjørn Hallvarsa derimot, hater vidda. Den skremmer livskiten ut av han og den gnagende følelsen av isolasjon og ensomhet på fjellet driver han til vanvidd. Han drømmer seg vekk, ned til dalen igjen. Det hjelper ikke på at ekteskapet med Lisbet ennå ikke er fullbyrdet. Hvorfor vil ikke Lisbet gi seg hen? Kan hun overhodet gi seg hen til noe annet enn den ugjestmilde vidda? Og hvorfor går hun alltid søndagskledd og smeller kammersdøren igjen på andre året?

Som i så mange av Johan Falkbergets verker står også fjellfolkets liv i sentrum av handlingen i Lisbet på Jarnfjeld. Et hardt liv i evig kamp mot elementene og viddas uforutsigbare lynne. Angsten for at ressursene ikke skal strekke til. Og den indre kampen i menneskene som klorer seg fast der oppe, en ukuelig stahet og kraft som er selve nerven i denne fortellingen. Lisbet styrer gården med jernhånd og går over lik for få bli værende på sine forfedres gård på vidda. Hun aner at husbonden går med tanker om å selge. Det brygger opp til storm på Jarnfjeld."
Praktisk informasjon:
Parkering ved Kongens gruve, Nordgruvefeltet, Røros. Hit kommer du med egen bil (bomvei, 50,-). Dette er et utearrangement på fjellet med naturen som amfi. Arrangementet er ikke tilrettelagt for handikappede. Det blir ikke solgt mat eller drikke under forestillingen. Husk derfor å ta med varmt tøy, sitteunderlag og turproviant. Avstanden fra Røros til Kongens gruve er ca. 13 km. Følg Rv 30 nordover fra Røros og ta første avkjøring til venstre etter brua over Glåma, hvor det er skiltet til Sundet. Sving opp første avkjøring mot høyre til Kongens gruve. Bomvei (50,-). Kjør til parkeringen ved Kongens gruve. Her vil parkeringsvakter finne plass til bilen. Deretter følger en tur på 25–30 minutters gange til Christianus Sextus gruve (kjerrevei). Kunstutstilling i stallen ved Toril Kojan. Husk å være ute i god tid – og nyt turen!

  • Last Updated: 09.06.2021
  • Source: Destinasjon Røros
Dates

fr. 30. juli 2021 18:00 19:30

lø. 31. juli 2021 15:00 16:30

sø. 1. august 2021 15:00 16:30

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Lisbet på Jarnfjeld - Klangen av Christianus Sextus
Your Recently Viewed Pages