Skip to main content
Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

Litteraturfest Røros: Koieboka med forfatter Thor Gotaas

Mer info

Lørdag 14. september kommer forfatter Thor Gotaas til Litteraturfest Røros og Storstuggu. Gjennom Koieboka har Gotaas gitt oss en herlig blanding av kulturhistorie og friluftsliv. Skapt sammen med medforfatter Marius Nergård Pettersen, gir Gotaas leseren suset fra tretoppene og vi får formidla koienes viktige posisjon, fra skogsarbeidernes røffe tilværelse til hvordan du selv kan oppleve dagens friluftsliv i de samme byggene. Gotaas er kjent for sin enorme formidlingsevne, både i bokform og fra scenen, så vi kan love en festkveld av de sjeldne. Vi får høre om koier rundt om i hele landet, men vi blir også bedre kjent med noen av koiene som finnes i vårt eget område.
Thor Gotaas har utgitt 45 kulturhistoriske bøker med folkloristisk vinkling. Han er folkeminnegransker og forfatter og skriver kulturhistoriske bøker med folkloristisk vinkling. Han er cand.philol. fra Universitetet i Oslo med hovedfag i folkloristikk (1993). Gotaas er særlig opptatt av outsiderne i samfunnet, og også de som beveger seg mye, enten som levevei eller på fritiden. Det har blant annet resultert i mange bøker om skiløpere, landstrykere, tatere, sjømenn og løpere. Også lokalhistorie er viet mye oppmerksomhet. Ved utgangen av 2022 har han skrevet 45 bøker.
Gotaas gransker det seriøse og det kuriøse i folkelig kultur, og kombinerer detaljstudier med lange linjer for å søke ny historisk innsikt. Som folkeminnegransker er han spesielt interessert i mentalitetshistorie og skiftende holdninger, enten det er historisk, geografisk eller sosialt. Gotaas har holdt langt over tusen foredrag siden 2000 i mange ulike sammenhenger.
Han har også gitt stemme til over tjue radioserier hos NRK med eget bokstoff og er mye brukt som skihistoriker i NRK og andre kanaler. Som gjest i mange ulike podkaster har han vært med i bortimot hundre episoder, særlig hos Wolfgang Wee, Kristopher Schous podkast «Rekommandert», «I det lange løp» for NRK og «198 land» med Einar Tørnqvist, for å nevne de mest populære.

Sist oppdatert: 07/23/2024

Kilde: Destinasjon Røros

Sider du nylig har besøkt