Skip to main content
Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

Litteraturfest Røros: Vetle Lid Larssen

Mer info

Om boka: «De stjernekyndige»
«Reise så langt nord og øst det er mulig å komme i den kjente verden for å observere Venuspassasjen.» Det var den overraskende oppgava den keiserlige hoffastronomen i Wien, Maximilian Hell, fikk i 1767. Det ble en ferd på 5000 kilometer, under brutale forhold, til klodens mest ugjestmilde sted, Vardø, med ett overordnet mål for øye: å fastslå jordens avstand til solen. Forfatteren Lid Larssen tok tak i historien, og det hele har resultert i en historisk pageturner inspirert av faktiske hendelser. Tre menn. Et svimlende mål. En desperat reise gjennom Norge. Ekspedisjon tar flere år, og utstyrt med tidens fremste teknologi, følges de ter med argusøyne av klodens samlede vitenskapelige elite. De reisende blir stilt overfor uløselige problemer; logistikk, isolasjon, indre motsetninger og voldsomme naturkrefter. Men Maximilian Hell har Gud med på ferden. Og han følges også av den mislykkede nordmannen, rørosingen, Jens Finne Borchgrevink.
Vetle Lid Larssen besøker Litteraturfest Røros lørdag 14. september kl 17.00, og han foredrar om boka «De stjernekyndige».
Om forfatteren
Vetle Lid Larssen er en prisbelønt journalist og forfatter. Han har blant annet skrevet romanene «2» og «Norske helter», essayet «Anti-sex», dokumentarromanen «1001 Natt», og den selvbiografiske «Hvordan elske en far – og overleve». I 2021 kom kritiker- og publikumssuksessen» Lucias siste reise», og i 2023 kom romanen «De stjernekyndige».

Sist oppdatert: 07/23/2024

Kilde: Destinasjon Røros

Sider du nylig har besøkt