Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Eastern Norway Lillehammer

LITTERATURHUS LILLEHAMMER // Lågen – L.A.: Marianne Hurum & Anna Kleiva

Overview

Hva er det som trekker unge kunstnere fra det norske innlandet til Los Angeles – den vilt sprikende millionbyen uten sentrum? Har landskapet ved Lågens bredder – og L.A. noen fellestrekk, eller er annerledesheten som lokker? Hva betyr det hjemlige stedet for dem? Og hvordan har en by som Los Angeles satt avtrykk i livene og kunsten de skaper?

Vi inviterer til en samtale på tvers av kunstarter og kontinenter, med forfatter Anna Kleiva og billedkunstner Marianne Hurum. Samtalen ledes av musikkanmelder i DN og tidligere redaktør i litteraturtidsskriftet Vinduet, Audun Vinger.

Forfatter Anna Kleiva (f. 1985), oppvokst på Vinstra, har utgitt en rekke diktsamlinger og gjendiktninger fra hun debuterte i 2011. I boka 'Echo Mountain – Forteljingar frå LA' (2018) skildrer hun den amerikanske storbyen Los Angeles som natur og konstruksjon, som jungel og maskin. Boka er «ein litterær collage om nasjonalparkar, bilkøyring, Hollywood, einsemd, prærieulvar, palmar, tørke, minne og overflate.» Boka er illustrert med fotografi av Yngvild Gotaas Torvik, og et utvalg av disse vil bli vist under arrangementet.

«Er Los Angeles ein myte? Er Los Angeles ein draum? I ein by full av fiksjonar skjuler eit mylder av ulike realitetar seg under den glitrande overflata.» — Anna Kleiva

Billedkunstneren Marianne Hurum (f. 1978), delvis oppvokst på Lillehammer, har også et nært kunstnerisk forhold til Los Angeles og USA, der hun også har studert og vært på flere studieturer og arbeidsopphold. Hun har et variert kunstnerskap, men har i de senere årene særlig markert seg som en nyskapende maler, med store, fargesterke komposisjoner. Uttrykket er samtidig og umiddelbart, og hun uttaler at «hun tror på maleriet som et sted der samtiden nedfeller seg gjennom form, farge og komposisjon.»

Marianne Hurum har deltatt i en lang rekke kollektivutstillinger, bl.a. på Astrup Fearnley-museet, Kunstnernes hus, Stavanger Kunstmuseum, Lothringer13_Laden i München, A Palazzo Gallery i Italia og 0-0 LA i Los Angeles.

Denne våren er hun aktuell med separatutstillingen Krabbe på Lillehammer kunstmuseum. Til denne utstillingen har hun laget nye malerier, en frise og en gruppe aluminiumsskulpturer spesielt til kunstmuseets store hovedsal.

*
Leseriet kafé holder åpent i forkant og under arrangementet.
Gravdahl bokhandel selger bøker.

Billetter kjøpes i døra samme dag eller på forhånd via GD Billett. Med GD Billett er du garantert sitteplass og slipper billettkø.

Alle studenter og skoleelever kommer gratis inn. Frivillige ved Norsk Litteraturfestival og Litteraturhus Lillehammer har også fri adgang. Husk gyldig bevis.

Arrangør: Litteraturhus Lillehammer

  • Last Updated: 18.03.2019
  • Source: Kulturnett Oppland
Dates

ti. 26. mars 2019 19:00 20:00

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
LITTERATURHUS LILLEHAMMER // Lågen – L.A.: Marianne Hurum & Anna Kleiva
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad