Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Trøndelag Sør-Trøndelag TRONDHEIM

Litteraturhuset: Brøgger og van der Hagen

  • Kongens gate 2 Trondheim 7011
  • +47 94786106
  • 24. februar 2020
  •  /  19:00
  •  /  Price 200,- / 150,-
  • (1 Upcoming Dates)
Overview

Alf van der Hagen utga i høst boken "Suzanne Brøgger. Samtalememoarer" der det danske forfatterikonet forteller om hele sitt liv over nærmere 400 sider. Kritikerne omtalte boken som «en bragd» (Dagbladet), «et gnistrende møte med en særdeles vital, modig og lærd kvinne» (Dagsavisen), «en glede å lytte til» (Klassekampen) og «samtaleteksten blir som en dans hvor begge fører, jeg merker når vekten forskyves og jeg kommer inn i rytmen» (Vårt Land).

Nå setter Brøgger og van der Hagen ut på en liten Norgesturné i slutten av februar, og første stopp er Trondheim. I en timelang samtale foran publikum utdyper Brøgger temaene i boken: den jødiske familiebakgrunnen, det erotiske frigjøringsprosjektet, hennes syn på feminisme før og nå, livet på landet, det internasjonale engasjementet og hvorfor det måtte en norsk forfatter til for at hun ble med på sitt mest selvbiografiske bokprosjekt noen sinne.

Arrangør: Norsk Forfattersentrum Midt-Norge og Litteraturhuset i Trondheim.


OM FORFATTERNE:
Suzanne Brøgger har siden debuten i 1973 markert seg som en toneangivende stemme i den litterære offentlighet. Hun er kjent for å skrive bøker som utfordrer status quo, og bruker gjerne seg selv som skikkelse i bøkene sine for å gjøre opprør mot myter om politikk, seksualitet, kjærlighet og offentlige institusjoner. Hun har en rekke utgivelser bak seg, men er kanskje mest kjent for den selvbiografiske trilogien Creme Fraiche, Ja og Transparens. Forrige utgivelse var Omelette norvégienne.

Alf van der Hagen er forfatter med redaktørbakgrunn fra Morgenbladet, Bokklubben og NRK. Han har utviklet sin egen sjanger, «samtalememoarer», og har utgitt til sammen elleve slike bøker, blant annet med Dag Solstad og Kjell Askildsen.

  • Last Updated: 11.02.2020
  • Source: Trondheim Events
Dates

ma. 24. februar 2020 19:00 20:30

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Litteraturhuset: Brøgger og van der Hagen
Your Recently Viewed Pages