Skip to main content
Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

Litteraturhuset: Nikolaj Frobenius´ om Henry Oliver Rinnan

Mer info
I august utgis Nikolaj Frobenius sin roman om Henry Oliver Rinnan. 26. august kommer Frobenius til Litteraturhuset i
Trondheim.

"Rasende lys" forteller historien om Norgeshistoriens største forræder sett fra innsiden av Henry Oliver Rinnans sinn. Romanen utforsker Rinnans reise fra arbeiderklassegutt, via bilselger, til Gestapos viktigste mann i Norge. Rinnan var infiltratøren som forrådte sitt land og sendte mer enn tusen nordmenn til konsentrasjonsleirene i Tyskland. Innenfor Gestapo bygget Rinnan opp en slagkraftig norsk enhet av unge menn og kvinner som brøt opp motstandsbevegelsen, avhørte, torturerte og drepte egne landsmenn for å fremme okkupasjonsmaktens kontroll over det norske folk.

Nikolaj Frobenius tegner et portrett av en forræder – men også av en sjarmerende kremmer og familiefar som forsøker å begrunne sine valg i tilværelsen. I boken følger vi hans vei oppover i Gestapos rekker, drevet av maktbegjær og kontroll. Nikolaj Frobenius bruker fiksjonens muligheter til å sirkle inn en ondskap det er vanskelig å forklare rasjonelt. Når portrettet av Rinnan er ferdig tegnet, er han likevel ikke fullt ut forstått. Og nettopp derfor vil han være vanskelig å glemme, etter at man har lest romanen.

Litteraturhuset har invitert Nikolaj Frobenius til en samtale om "Rasende lys". Samtaleleder er forfatter og journalist Geir Svardal.

Sted: Kulturtorget, Trondheim folkebibliotek
Tidspunkt: 26. august kl. 19
Inngang: 150/100

Portrettfoto: Christian Elgvin

Sist oppdatert: 06/11/2024

Kilde: Hva skjer kalender

Sider du nylig har besøkt