VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Trøndelag Trøndelag TRONDHEIM

Litteraturhuset:Sommerro og John P. Inderberg Trio

  • Peter Egges plass 1
  • +47 94786106
  • 8. november 2020
  •  /  19:00
  •  /  Price 300,- / 200,-
  • (1 Upcoming Dates)
Overview

Nordmøre møter Inn-Trøndelag i tekst og musikk, når Henning Sommerro og John Pål Inderberg Trio fremfører tonesatte tekster av Edvard Hoem og Hans Hyldbakk.

Musikken er ved Henning Sommerro, som har funnet fram noen av sine visemelodier fra 70- og 80-tallet. Sommerro får musikalsk følge av John Pål Inderberg Trio, bestående av John Pål Inderberg på saxofon, Trygve Waldemar Fiske på kontrabass og Håkon Mjåset Johansen på trommer.

Henning Sommerro er fra Surnadal på Nordmøre. Han er komponist, organist/pianist og sanger. Han har skrevet viser, kammermusikk, kor- og orkestermusikk, samt opera-, film- og teatermusikk. Flere av Hans Hyldbakks dikt ble for alvor kjent da Sommerro satte musikk til dem og gjorde dem til en del av repertoaret til gruppen Vårsøg.

John Pål Inderberg har for lengst satt sine klare spor i den norske jazzen. Med sans for et spontant uttrykk har han turnert i en årrekke og gledet publikum med leken musikalitet og mye humor. Med en fot i Nidelven og en fot i cool-jazzen har Inderberg har rendyrket en sterk stilforståelse som kombinerer det norske og det amerikanske med en sjelden dybde. Inderberg har spilt med internasjonale stjerner som Chick Corea, Lee Konitz, Chet Baker og Gil Evans og norske musikere som Steinar Raknes, Bjørn Alterhaug og Trondheim Jazzorkester.

Håkon Mjåset Johansen var student av John Pål og har blitt en merittert musiker på egen hånd. En topp kom i 2014, da Chick Corea var med på Håkons DNB-pris-konsert under Kongsberg Jazzfestival. Trygve Waldemar Fiske har markert seg som en av sin generasjons dyktigste bassister og turnerer jevnlig med Hanna Paulsberg Concept, Waldemar 4, Ine Hoem og Erlend Slettevoll Trio, foruten med trioen vi får møte denne kvelden.

Edvard Hoem er fra Fræna. Han debuterte som forfatter i 1969 og har siden vært svært produktiv som romanforfatter, dramatiker, salmedikter og Shakespeare-gjendikter. For Kjærleikens ferjereiser (1974), Prøvetid (1984), Ave Eva (1987) og Mors og fars historie (2005) ble han innstilt til Nordisk Råds litteraturpris.

Hans Hyldbakk var fra Surnadal på Nordmøre. Han debuterte med diktsamlinga Harpespel i 1929, og ga til sammen ut ti diktsamlinger, seks prosabøker, elleve bygdebøker og sju jubileumsskrift.


Henning Sommerro - sanger og pianist.

John Pål Inderberg – baryton- og sopran-saxofon.

Trygve Waldemar Fiske – kontrabass

Håkon Mjåset Johansen – trommer


Sted: Kulturtorget, Trondheim folkebibliotek

Inngang: 300/200
Begrenset antall billetter

Foto t.v.: Endre Folkbord

  • Last Updated: 08.07.2020
  • Source: Hva skjer kalender
Dates

sø. 8. november 2020 19:00 21:00

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Litteraturhuset:Sommerro og John P. Inderberg Trio
Your Recently Viewed Pages