Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Eastern Norway Hamar

Litteraturscena: Amalie Skram og hennes tid

Overview

Merete Morken Andersen presenterer «Blodet i årene».

Etter ti års fordypning i alle sider ved Amalie Skram og hennes tid slapp Merete Morken Andersen høsten 2018 boken «Blodet i årene. Amalie Skram og hennes tid». I den tøyer hun konvensjonene for den litterære biografien. Hun fletter sammen brev, dagbøker, romaner og malerier og skaper en polyfonisk collage der hun bevisst veksler mellom ulike fortellerstemmer for å skape et rikt bilde av Skram og den spennende tiden hun levde i.

I boken får Amalie Skrams yngre bror, Ludvig Alver, stor plass. Han bodde i en periode på Hamar, og her opplevde han en intens kjærlighetshistorie som hans berømte søster skrev en roman om. Morken Andersen skriver frem det gamle Bergen og de som levde her i Amalie og Ludvigs barndom og ungdom, men fører også linjene videre til Kristiania, København, Paris – og altså Hamar – og knytter an til de store bevegelsene i tidsånden.

I foredraget forteller hun om arbeidet med boken. Hun har brukt ukonvensjonelle metoder for selv å komme nær de hun skriver om; boken demonstrerer hvor langt en forfatter er villig til å strekke seg for å forstå et annet menneske, og hvorvidt det egentlig lar seg gjøre.

Merete Morken Andersen er førsteamanuensis i faglitterær skriving ved Universitetet i Sørøst-Norge. Hun har utgitt både skjønnlitterære og faglitterære bøker. I 2002 mottok hun Kritikerprisen for romanen «Hav av tid», i 2003 Amalie Skram-prisen. I 2008 utga hun «Skriveboka».

Gratis inngang
Vel møtt!


Litteraturscena er et samarbeid mellom Nordisk poesifestival | Rolf Jacobsen-dagene, Hamar bibliotek og Høgskolen i Innlandet.

  • Last Updated: 02.01.2019
  • Source: Hamar Regionen Kultur
Dates

on. 30. januar 2019 19:00 20:30

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Litteraturscena: Amalie Skram og hennes tid
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad