Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Eastern Norway Hamar

Litteraturscena: Grensen – en reise rundt Russland

Overview

Forfatter og sosialantropolog Erika Fatland tar oss med på en reise langs den russiske grensen, fra Pyongyang til Grense Jakobselv.

Erika Fatland har gjennomført en reise svært få, om noen, har gjort før henne. Bli med på hennes spennende tur gjennom alle Russlands fjorten naboland. Hva innebærer det å ha verdens største land som nabo? Underveis har Fatland møtt mange ulike mennesker, fra reinsdyrnomader i Mongolia til væpnede opprøre i Donetsk.

Erika Fatland debuterte med barneboken «Foreldrekrigen» i 2009. Hun ble brageprisnominert for sakprosaboken «Englebyen» i 2011. Siden har hun gitt ut «Året uten sommer» (2012) om 22. juli-tragedien, reiseskildringen «Sovjetistan» (2014) og barneboken «Vinterkrigen» (2017). Bøkene er oversatt til fjorten språk. Fatland er utdannet sosialantropolog, behersker åtte språk og har studert og arbeidet internasjonalt. Hun ble i 2015 kåret til én av de ti fremste unge norske forfatterne av Morgenbladet og Norsk Litteraturfestival. Samme år fikk hun Bokhandelens sakprosapris for «Sovjetistan». I 2016 ble Fatland valgt ut som én av Europas ti mest interessante samtidsforfattere gjennom litteratursatsingen New Voices from Europe. Hun er tildelt Wesselprisen for sitt forfatterskap.

Velkommen til et kunnskapsrikt og engasjert foredrag med en av Norges fremste sakprosaforfattere!

Arrangementet er støttet av Fritt Ord, Hamar kommune og Hedmark fylkeskommune.

Litteraturscena er et samarbeid mellom Nordisk poesifestival | Rolf Jacobsen-dagene, Hamar bibliotek og Høgskolen i Innlandet.

  • Last Updated: 06.11.2017
  • Source: Hamar Regionen Kultur
Dates

ons 29. november 2017 19:00

See All
Litteraturscena: Grensen – en reise rundt Russland
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad