Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Eastern Norway Hamar

Litteraturscena: Prosalong – Nesten menneske, eller?

Overview

Lars Fr. H. Svendsen i samtale med Alfred Fidjestøl.

Er det mulig å forstå dyr? Kan de være ensomme eller uærlige? Eller er det vi mennesker som forstår dyrene gjennom oss selv?

To forfattere har skrevet hver sin bok som berører dette temaet. De møtes for å dele tanker om egen og den andres bok.

Lars Fr.H. Svendsen har skrevet boken «Å forstå dyr. Filosofi for hunde- og katteelskere». Med en filosofisk innfallsvinkel og med referanse og støtte i klassisk og nyere forskning ser han nærmere på grenselinjen mellom menneske og dyr.

Alfred Fidjestøl har skrevet «Nesten menneske. Biografien om Julius». Sjimpansen Julius var en norsk A-kjendis på 80- og 90-tallet. Inngangen og utfordringen var klar: Er det mulig å skrive en biografi om et dyr med samme etterrettelighet som om det var et menneske?

Fortellingen om Julius gir oss et unikt innblikk i hva det vil si å være nesten menneske. Det er en tankevekkende og dramatisk historie om det evige spillet om status og makt, om lengsel etter kjærlighet og sex, om ensomhet, død og sorg. Det samme kan kanskje fortelles om mange andre dyr, og om dyrs møte og samliv med mennesker. Og om mange, og kanskje de fleste, mennesker – enten de forsøkes «fanget» i biografier eller ikke. Er det menneskets møte med dyret eller dyrets møte med mennesket som er det sentrale? Eller blir det, uansett, et individs/pattedyrs møte med seg selv?

LARS FR. H. SVENDSEN er professor i filosofi ved Universitetet i Bergen og er nær tilknyttet tankesmien Civita. Han har gitt ut en rekke kritikerroste bøker, blant annet «Kjedsomhetens filosofi», «Ondskapens filosofi» og «Ensomhetens filosofi». Bøkene er oversatt til 29 språk.

ALFRED FIDJESTØL er journalist, filosof og sakprosaforfatter og har gitt ut kritikerroste biografier og historieverk om mennesker som Per Sivle og Askerkretsen – det intellektuelle miljøet rundt Hulda og Arne Garborg. Han har også skrevet om kulturinstitusjoner som Norsk kulturråd og Det Norske Teatret.

Gratis inngang
Vel møtt!


Litteraturscena er et samarbeid mellom Nordisk poesifestival | Rolf Jacobsen-dagene, Hamar bibliotek og Høgskolen i Innlandet.

Arrangementet er et samarbeid med Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening.

  • Last Updated: 04.02.2019
  • Source: Hamar Regionen Kultur
Dates

on. 27. februar 2019 19:00 20:30

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Litteraturscena: Prosalong – Nesten menneske, eller?
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad