Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Eastern Norway Hamar

Litteraturscena: Søsterklokkene

Overview

Lars Mytting i samtale med Olav Brostrup Müller.

Så lenge folk kunne huske, hadde Søsterklokkene ringt over det trange dalføret, med en klang så malmfull og kraftig at klokkeren ble døv etter bare tre messer. Klokkene ble støpt til minne om tvillingene Halfrid og Gunhild Hekne, som var sammenvokst fra hoftene og ned. Det hvilte alltid noe større over søstrene, som om de tilhørte en annen og mektigere verden, og en av billedvevene de lagde, ble sagt å vise fremtiden. I 1879 flytter en nyutdannet prest inn på prestegården, der 19-årige Astrid fra Hekne gjør tjeneste. Fra Tyskland kommer en fremmed mann med vidløftige planer. Den gamle stavkirken som har huset klokkene, går uvisse tider i møte, og snart utsettes bygda for brå skiftninger og ubøyelige viljer.

Lars Mytting debuterte med romanen «Hestekrefter» i 2006, og i 2010 kom «Vårofferet». «Hel ved» (2010) ble en internasjonal bestselger, og kåret til årets beste sakprosabok i Storbritannia. I 2014 mottok han Bokhandlerprisen for romanen «Svøm med dem som drukner». Myttings bøker er solgt i over én million eksemplarer og oversatt til 18 språk. Også årets utgivelse, den kritikerroste «Søsterklokkene», er planlagt utgitt i en rekke land.

Olav Brostrup Müller er kultursjef i Lillehammer.

Gratis inngang
Vel møtt!

Gravdahl Bokhandel stiller med bøker for salg og signering.

Litteraturscena er et samarbeid mellom Nordisk poesifestival | Rolf Jacobsen-dagene, Hamar bibliotek og Høgskolen i Innlandet.

  • Last Updated: 01.11.2018
  • Source: Hamar Regionen Kultur
Dates

on. 28. november 2018 19:00 20:30

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Litteraturscena: Søsterklokkene
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad