Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

LIVET ER VIDUNDERLIG - 17/12 KL. 17:00

Originaltittel: It's a Wonderful Life. Regi: Frank Capra. USA, 1947. Engelsk tale, uten tekst. Format: DCP. 2t 10min. Aldersgrense: tillatt for alle.
Frank Capras klassiske fortelling om det hederlige, vanlige mennesket
George Bailey har ofret egne drømmer for å overta familiens husbank etter farens død. Jobben og en beskjeden avkastning gjør ham med årene desillusjonert, i tillegg blir han mistenkt for økonomisk kriminalitet. Skammen og fortvilelsen fører ham til randen av selvmord. Ikke bare venner må bidra for å få ham på andre tanker, også engler må gripe inn for at han skal innse at livet er fantastisk.
Filmen hadde premiere i julen 1946, men ble ingen suksess. Folk syntes den var for deprimerende. Ved en administrativ glipp ble ikke rettighetene fornyet da disse utløp på 70-tallet. Den ble offentlig eiendom, noe TV-stasjoner i USA benytter seg flittig av. Slik fikk filmen klassikerstatus.
Se her for info om, og kjøp av, Cinematekets filmkort.
Rullestolbrukere
Cinemateket har rullestolplass på første rad. Dagens billettsystem har dessverre begrensninger ved bestilling av rullestolplasser. Derfor ber vi deg vennligst om å kontakte oss på post@cinemateketbergen.no før du kjøper billett som krever plass til rullestol. Vi jobber med å få på plass en billettløsning som er bedre egnet til dette og beklager ulempene det måtte medføre.

Sist oppdatert: 11/27/2023

Kilde: Visit Bergen

Sider du nylig har besøkt