Dynamic Variation:
Book
Norway Now
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Eastern Norway Indre Østfold Eidsberg

Livets Sitater fra Fillehaugen - vevnader med inspirasjon fra norsk tekstiltradisjon og afrikansk håndverk

  • Narvestadveien 7, Mysen
  • 69 11 56 50
  • 18. juni 2017 - 20. august 2017
  •  /  12:00
  • (1 Upcoming Dates)
Overview

Tekstilkunstner Bjørg Kristiansen White stiller ut et utvalg av sine arbeider hos oss i sommer. Tittelen på utstillingen henspiller på kunstnerens motto, som er gjenbruk. Med tradisjonelle filleryer som viktig inspirasjonskilde er hun opptatt av å gjenbruke materialer, kombinert med gjenbruk av motiv, komposisjon og format.

Gjenbruk av motiv, mønster og komposisjon er et vanlig innslag i kunsthistorien. De siste tiårene har ordet gjenbruk dessuten fått en ny klang som en motreaksjon til forbrukersamfunnets bruk- og kastmentalitet, noe mange kunstnere også tematiserer i verkene sine. For White har derimot gjenbrukstanken et mer personlig preg. Dette kommer til uttrykk på flere måter i hennes arbeider, enten hun lar seg inspirere av motiver fra afrikansk håndverk eller siterer filleryens striperapporter og speilvendte gjentagelser.

White har sin utdannelse fra Statens Lærerskole i Forming og er medlem av Norske Kunsthåndverkere. Med lang fartstid i det norske tekstilmiljøet og en rekke stipender og priser på samvittigheten, har hun tilegnet seg inngående kjennskap til norske tekstil- og håndverksteknikker. Ved å bearbeide tidligere brukte materialer, enten det er slitte tekstiler eller mønstre og ornamenter fra tradisjonelle norske håndverksprodukter, skaper hun tepper som er originale og som samtidig hyller det gamle. White har dessuten bodd mange år i Afrika, der hun drev med bistandsarbeid for blant andre FN, NORAD og svenske Afro-Art. Her ble hun fascinert av lokale kultur- og håndverkstradisjoner. I flere av hennes arbeider kommer dette til uttrykk gjennom bruk av geometriske mønstre fra afrikanske perlearbeider og lignende. Hun har dermed utviklet en personlig stil i sine vevnader med innslag av både norsk og afrikansk håndverkstradisjon.

  • Last Updated: 08.06.2017
  • Source: Indre Østfold Utvikling
Dates

søn 20. august 2017 12:00

See All
Livets Sitater fra Fillehaugen - vevnader med inspirasjon fra norsk tekstiltradisjon og afrikansk håndverk
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad