Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Stavanger Sandnes

Ludvig Daae - Dance To Dance To (NO)

  • Mauritz Kartevolds Plass 1, Sandnes
  • +47 51602010
  • 22. november 2018
  •  /  19:30
  • (1 Upcoming Dates)
Overview

Hva hvis disco var ballett og høykultur var lavkultur? Inspirert av den meksikanske koreografen Esmeralda Vasquez har den norske koreografen og danseren Ludvig Daae skapt en danseforestilling som stiller spørsmålstegn ved begrepet "innovasjon" og "finkultur".

Hva hvis disco var ballett og høykultur var lavkultur? Inspirert av den meksikanske koreografen Esmeralda Vasquez har den norske koreografen og danseren Ludvig Daae skapt en danseforestilling som stiller spørsmålstegn ved begrepet ”innovasjon” og ”finkultur”.

Konsept, koreografi og regi: Ludvig Daae

Ved hjelp av tre dansere forvandler han Esmeralda Vasquez’ klassiske verk Dance To Dance To til en moderne danseforestilling, like relevant i dag som da den hadde urpremiere i 1783.

Daae ville utfordre noen av konvensjonene og komposisjonsverktøyene han har lært seg, og som han ofte ser i samtidsdans. Ved å dykke ned i sosial dans generelt, og 1970-talls discodans spesifikt, kunne han komme bort fra sin personlige forståelse av dramaturgi, virtuositet, bruk av rommet, utvikling, kontrast samt relasjoner på scenen og til publikum.

Det å aktivt erstatte innlærte strukturer for samtidsdans med discodansens måte å jobbe med de samme problemstillingene, kan sees som en kritikk av begrepene “high culture” og “low culture”. Men først og fremst er Dance To Dance To en danseforestilling om opplevelsen av dans.

Ludvig Daae fikk i vinter det ærefulle oppdraget å koreografere Cullbergballettens innslag under Nobelbanketten i Stockholm, og 10. desember framførte ni dansere fra kompaniet en kort versjon av Dance To Dance To til musikk av symfoniorkesteret Musica Vitae i Stadshuset.

  • Last Updated: 16.11.2018
  • Source: Region Stavanger
Dates

to. 22. november 2018 19:30

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Ludvig Daae - Dance To Dance To (NO)
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad