VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
close
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Rogaland SANDNES

Luke Elliot – The Big Wind

  • Mauritz Kartevolds Plass 1, Sandnes
  • +47 51602010
  • 21. oktober 2021
  •  /  20:30
  • (1 Upcoming Dates)
Overview

Luke Elliot leverer fantastiske låter som perler på en snor på sitt nye album «The Big Wind», og har siden debutalbumet fengslet publikum med sine vakre opptredener med et ekstremt nærvær.

Luke Elliot leverer fantastiske låter som perler på en snor på sitt nye album «The Big Wind», og har siden debutalbumet fengslet publikum med sine vakre opptredener med et ekstremt nærvær. Den melankolske amerikaneren blir ofte sammenlignet med store navn som Jerry Lee Lewis, Tom Waits og Bob Dylan – og det med rette. Debutalbumet «Dressed for the Occasion» tok oss med storm, og den 8.mai kom endelig det etterlengtede andrealbumet «The Big Wind».
Artisten med opprinnelse i New Jersey leverer et modig og umiddelbart album som kunne satt den perfekte stemningen til en noir film da produksjonen er filmatisk, moderne og elegant, men samtidig leken. De ti sporene på albumet skiller seg fra forgjengeren og viser oss en artist med dypere tekster som har blitt mer voksen siden sist.
På dette albumet har Luke Elliot latt seg inspirere av store, katastrofale stormer. Han har spesielt latt seg fascinere av Irlands beryktede vindstorm i 1839, som har blitt foreviget i poesi og prosa under tittelen «The Night Of The Big Wind». Stormer kan også oppstå i privatlivet, og i skriveprosessen befant Luke Elliot seg i en malstrøm av hendelser både på  det personlige og profesjonelle plan og «The Big Wind» er et resultat av denne stormfulle tiden. 
«Sangene handler om det å klare å bygge en stabil tilværelse. Da jeg skrev tekstene hadde jeg ingenting fast og permanent i livet mitt. Men så møtte jeg kvinnen som i dag er min kone, ryddet opp i alt rotet og kastet meg rundt for å få fullført denne platen» forteller Luke. «Alle må vokse opp en gang». 
Listen over ikoner Luke Elliot har blitt sammenlignet med innen roots, folk og rock er lang, og rommer storheter som Hank Williams, Big Joe Turner, Bob Dylan, Tom Waits, Jerry Lee Lewis, Elvis Costello, Elmore James, PJ Harvey og Nick Cave. Hans filmatiske musikalitet er elegant og byr på dype tanker og følelser igjennom poetiske tekster med gode historier, fremført av en sår og nær vokal.
Dette andre albumet har mye å leve opp til. Første plate «Dressed for the Occasion» gjorde stor suksess, spesielt her i Norge, og mye har skjedd siden da; Luke Elliot har turnert kontinuerlig over hele verden med utsolgte konserter i land som Norge, Sverige, Danmark, Frankrike, Tyskland og Australia. En samlet norsk presse hyllet artisten med anmeldelser som «En umiddelbar klassiker» (6/6 i Dagbladet). Han har gjestet Lindmo, vært listet på radio med flere singler, samarbeidet med det svenske klesmerke Oscar Jacobson, turnert med Madrugada i Europa og varmet opp for Bjørns Eidsvåg i Oslo Spektrum. Låten «Somebody's Man», en duett med Sivert Høyem, var første singel ut fra det kommende albumet og lå 17 uker på NRK P1. 
Nå som stormene i livet til Luke Elliot har lagt seg etter innspillingen av «The Big Wind», balanserer han det nye familielivet med livet på veien. «Jeg er takknemlig for at jeg endelig har ordnet opp ting. Jeg vil være en støttende og solid ektemann og far, mens jeg turnerer så mye som mulig. På mange måter er jeg takknemlig for utviklingen livet har hatt i det siste.»

  • Last Updated: 10.06.2021
  • Source: Region Stavanger
Dates

to. 21. oktober 2021 20:30 22:00

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Luke Elliot – The Big Wind
Your Recently Viewed Pages